Aalborg er kommunal frontløber på HVO100

Aalborg Kommune vil være frontløber på omstilling mod fossilfrie brændstoffer og i tråd med dette har Aalborg Forsyning nu valgt at overgå til Neste My HVO100 på cirka 90 % af renovationsafdelingens bilpark. Her har det vist sig, at det ikke kun er miljøet, der drager fordel af skiftet til HVO.

Kim G. Andersen er driftsleder hos Aalborg Forsyning, renovation.

Hvordan kom I frem til, at I skulle tanke HVO?

Vi var på udkig efter et grønt alternativ til diesel, men vi var udfordret, fordi vi har en lang række specialbyggede komprimator- og kranbiler, som kræver mere moment end de fleste grønnere drivmidler kan levere. Vi var derfor meget interesserede, da Q8 og HVO100 kom ind i billedet, fordi biobrændstoffets kemiske sammensætning er nær identisk med traditionel diesel. Vi gik direkte til vores billeverandør for at høre, om skiftet var muligt for vores bilpark, der er sammensat af mange forskellige årgange og typer. Heldigvis blev vi her forsikret om, at langt størstedelen af vores biler kunne køre på biobrændstoffet, og derfor så vi HVO som en oplagt mulighed for at reducere vores CO2-udledning betydeligt.

 

Hvilke fordele oplever I ved at tanke HVO?

HVO100 er et vedvarende alternativ til traditionel diesel, som sikrer, at vi overfor kommunens borgere kan demonstrere, at vi tager klimaproblematikken alvorligt og går forrest i den grønne omstilling. Vi startede med at teste HVO100 på fem forskellige biler i en testperiode på tre måneder, hvor vi fik øje på en række yderligere fordele, som gjorde skiftet til HVO endnu mere oplagt. Vi så blandt andet, at vores partikelfiltre så langt pænere ud end normalt. Derudover så vi også en forbedring af vores medarbejderes arbejdsmiljø, hvor flere medarbejdere bemærkede, at de var mindre generet af bilos og brændstofdampe, når de tankede HVO fremfor traditionel diesel. Det kan betyde meget, når man arbejder hele dagen omkring bilerne.

 

Fakta om Neste My HVO100:

  • Neste My HVO100 er et biobrændstof, som er et alternativ til konventionel, fossil diesel
  • Neste My HVO100 reducerer CO2-udledningen med op til 90 %, sammenlignet med traditionel fossil diesel*
  • HVO100 ligner rent kemisk almindelig diesel, og derfor er det muligt at skifte frit mellem og eventuelt blande HVO og diesel
  • Neste My HVO100 er baseret på slagteaffald fra primært industri og slagterier og dermed restprodukter som ikke er brugbare som fødevarer
*Metoden til beregning af livscyklus-udledninger og reduktion i udledninger er i overensstemmelse med EU

Brug for direkte sparring og rådgivning?

Du er altid velkommen til at kontakte en af vores rådgivere og fagspecialister, hvis du har spørgsmål til biobrændstoffer eller andre alternativer til dieseltransport.