DB Schenker vil reducere deres CO2-aftryk med 50%

Med lokationer i over 130 lande, er DB Schenker en af verdens ledende logistikudbydere. Virksomheden tilbyder transport inden for land, luft, og sø, og er førende inden for europæisk landtransport. En del af DB Schenker koncernens overordnede strategi er at reducere virksomhedens CO2-aftryk med 50 % frem mod 2030. Virksomheden ser det som en investering i fremtiden at være klar til at teste forskellige løsninger hen mod at gøre deres transport mere bæredygtig.

Henrik Dam Larsen, Administrerende Direktør, DB Schenker Danmark

17. april 2023 skiftede navnet Q8 BioDiesel HVO100 til Neste MY Renewable Diesel (HVO100).

Hvorfor vælger I HVO100 Biodiesel?

Vi holder tæt øje med udviklingen af de mange spændende, nye teknologier, der kommer løbende, og HVO100 biodiesel er en fantastisk og umiddelbar løsning lige nu, fordi det kan tankes direkte på vores eksisterende bilflåde og dermed starte vores omstilling med det samme. HVO100 gør det desuden muligt for os at reducere vores CO2-udledning med op til 90 % på de udvalgte transporter, og det giver en forbedring i CO2-regnskabet, som man kan tage og føle på.

 

Hvordan bidrager HV0100 til jeres virksomhed?

Sammen med en række andre bæredygtige løsninger, som vi løbende indfaser, bidrager HVO100 jo først og fremmest til, at vi når vores mål om at reducere vores CO2-aftryk. Samtidig bidrager det også til virksomheden ved at udnytte levetiden på vores eksisterende bilflåde. Som en del af en samfundsmæssigt vigtig branche føler vi også et ansvar i at tage de bedste miljømæssige beslutninger. Miljø handler ikke kun om os, det handler om os alle. Her bidrager valget om at tanke HVO100 til, at vi som virksomhed kan være med til at løfte et samfundsmæssigt ansvar – og det er noget, der kommer os alle til gode.

 

Fakta om Neste MY Renewable Diesel (HVO100):

  • Neste MY Renewable Diesel (HVO100) er et biobrændstof, som er et alternativ til konventionel, fossil diesel
  • Neste MY Renewable Diesel (HVO100) reducerer CO2-udledningen med op til 90 %, sammenlignet med konventionel diesel
  • HVO100 ligner rent kemisk almindelig diesel, og derfor er det muligt at skifte frit mellem og eventuelt blande HVO og diesel
  • Neste MY Renewable Diesel (HVO100) er baseret på slagteaffald fra primært industri og slagterier og dermed restprodukter som ikke er brugbare som fødevarer

Brug for direkte sparring og rådgivning?

Du er altid velkommen til at kontakte en af vores rådgivere og fagspecialister, hvis du har spørgsmål til biobrændstoffer eller andre alternativer til dieseltransport.