LEMAN's rejse mod fossilfrie brændstoffer

LEMAN har haft et godt og nært samarbejde med Q8 i over 20 år. Seneste initiativ er et tæt samarbejde med Q8 om at udskifte fossil diesel med Neste MY HVO100.

Se her, hvordan Rikke Ferrari-Thomsen, Group Chief Commercial Officer hos LEMAN, beskriver samarbejdet.

Tætte samarbejder er guld værd

Vi har haft et fantastisk og innovativt samarbejde med Q8 i mere end 20 år. Det er symptomatisk for initiativer, der reducerer klimabelastningen, at de lykkes bedst, når de sker i tæt samarbejde med kunder og leverandører.

Hos LEMAN er vi drevet af vores bæredygtige agenda. Vi er en værdibaseret virksomhed, der tænker grønt, og for os er det en hjertesag. Vi arbejder på alle fronter - fra selvforsynende solcelle-energi, el-drevne gaffeltrucks og LED-belysning til affaldssortering og firmabiler. Derudover er mere transport med mindre klimabelastning en del af vores forretningsstrategi. 

Alle kan bidrage

Se videoen, hvor Rikke Ferrari-Thomsen, Group Chief Commercial Officer fortæller om deres erfaringer med Neste MY HVO100 til hele deres bilflåde.

"Transportbranchen er en del af en lang fødekæde med mange spillere. Alle kan bidrage, og når alle gør lidt, så flytter det for alvor noget."

"Virkelige forandringer kommer kun, hvis alle gør det, de kan. Vi bliver hele tiden klogere..."

Mennesker og relationer

Transport og logistik handler i høj grad om mennesker og relationer. Vi gør selv meget ud af de menneskelige værdier hos LEMAN, og derfor er vi også glade for de leverandører, der tænker på samme måde.

Q8 er både innovative og proaktive, og da de foreslog, at vi skulle prøve Neste MY HVO100, sagde vi hurtigt ja tak - og alt fungerer upåklageligt.

Mere attraktive

Vi lever naturligvis op til alle lovkrav, vi overgår kundernes krav og forventninger, og vi bliver en mere og mere attraktiv virksomhed for potentielle medarbejdere, hvor flere og flere også går op i grøn omstilling og en bedre verden.

Vi arbejder på alle fronter - fra selvforsynende solcelle-energi, el-drevne gaffeltrucks og LED-belysning til affaldssortering og firmabiler. Derudover er mere transport med mindre klimabelastning en del af vores forretningsstrategi.

Kundernes behov

Vi bliver hele tiden mere og mere ambitiøse, med endnu flere partnerskaber omkring grønne initiativer. For selvom kunderne efterhånden ser vores mere klimavenlige satsninger som hygiejnefaktorer, så handler det stadig om at forstå kundernes behov og forskellige flows - og så hjælpe dem med selv at blive mere grønne.

Og her er samarbejdet med Q8 og Neste MY et rigtig godt eksempel på en kvalifikationsbillet.

Fakta om Neste MY HVO100

  • Neste MY HVO100 er et biobrændstof, som er et alternativ til konventionel, fossil diesel
  • Neste MY HVO100 reducerer CO2-udledningen med op til 90 %, sammenlignet med traditionel fossil diesel*
  • HVO100 ligner rent kemisk almindelig diesel, og derfor er det muligt at skifte frit mellem og eventuelt blande HVO og diesel
  • Neste MY HVO100 er baseret på slagteaffald fra primært industri og slagterier og dermed restprodukter som ikke er brugbare som fødevarer
*Beregningerne af livscyklusemissioner og emissionsreduktioner er i overensstemmelse med EU's direktiv om vedvarende energi II (2018/2001/EU)

Brug for direkte sparring og rådgivning?

Du er altid velkommen til at kontakte en af vores rådgivere og fagspecialister, hvis du har spørgsmål til biobrændstoffer eller andre alternativer til dieseltransport.