Bæredygtige smøremidler fra Q8

Som olie og energiselskab har vi et særligt ansvar i forhold til den påvirkning, som vores produkter kan have på miljøet. Vores bæredygtige smøremidler er biologisk nedbrydelige og er dermed en del af vores bidrag til at passe bedre på miljøet. Derfor får de vores egen mærkning "Bedre miljøvalg", som stiller høje krav på produkternes kvalitet og påvirkning af miljøet.

 


Q8 Bedre miljøvalg

En del af "Bedre Miljøvalg"

Bedre Miljøvalg er vores egen mærkning for produkter og services, som har en lavere påvirkning på miljøet. Det er vores mulighed for at hjælpe dig som kunde med at træffe et bedre miljøvalg, når det er muligt. 

Derfor er vores sortiment af bæredygtige smøremidler mærket med “Bedre Miljøvalg” og er en del af vores bidrag til at passe bedre på miljøet, når vi tilbyder dig de bedste kvalitetsprodukter. 

Du kan let genkende vores bæredygtige smøremidler på fuglen, som er vores symbol på "Bedre Miljøvalg".

 

Hvad betyder mærkningen "Bedre miljøvalg" for vores smøremidler?

For at kunne efterleve kravene i vores egen mærkning, "Bedre miljøvalg" følger vores bio-smøremidler den europæiske standard EN 16807:2016 for hvornår man anser produkter for biologisk nedbrydelige. Det betyder vores smøremidler opfylder følgende:  


  • indeholder en baseolie af vegetabilsk oprindelse (hvilket betyder en rapsplantes fedtstof er raffineret til en syntetisk baseolie)
  • har biologisk indhold på minimum 25%
  • må ikke være mærket ”farligt for miljøet”
  • har bionedbrydelighed på minimum 60% i henhold til OECD test 301 B/F

Vores bio-produkter har enten ECO eller BIO i produktnavnet. Dette skyldes at nogle af vores produkter er ECO certificeret, og dermed lever de op til forskellige krav.

BIO

BIO-produktet opfylder EN 16807:2016, indeholder minimum 25% fornybare komponenter og en bionedbrydelighed på minimum 60% i henhold til OECD test 301 B/F.

ECO

ECO-produktet er ECO-label certificeret, som en høj kvalitets stempling, der udover at opfylde de samme ting som for BIO-produktet også er din garanti for at det indeholder minimum 45% fornybare komponenter og kun godkendte ikke-miljøskadelige komponenter.

Udvalgte bio produkter

Holbein Bio Plus

Hydraulikolie

Anbefales til hydrauliske systemer samt gear- og lejesmøring, hvortil der af hensyn til miljøet ønskes anvendt en biologisk nedbrydelig olie. Dette kan for eksempel være skov- og landbrugsmaskiner, entreprenørudstyr, marinefartøjer m.m.

 

 

Holbein Eco 46

Hydraulikolie

Anbefales til hydrauliske systemer samt gear- og lejesmøring, hvortil der ønskes ECO label certificeret olie, der ikke indeholder stoffer som er skadelige for marineliv. Dette kan for eksempel være skov- og landbrugsmaskiner, entreprenørudstyr, marinefartøjer m.m.

  • ECO label certificeret

T 2400 Bio

Transmissions- og hydraulikolie

Kombineret transmissions- og hydraulikolie - også til anvendelse i forbindelse med våde bremser. Anbefales til landbrugs- og entreprenørmateriel hvor der på grund af risiko for spild stilles krav til den biologiske nedbrydelighed af den anvendte transmissions- og hydraulikolie.

 

Holbein Bio LT 22

Hydraulikolie

Til vinterbrug i mobile og stationære hydrauliske systemer. Må ikke anvendes i hydrauliske systemer med højere driftstemperatur end 70 °C, fordi produktet ved højere temperaturer har lav viskositet. Anbefales til hydrauliske systemer samt gear- og lejesmøring.

Holbein HP SE Bio 46

Hydraulikolie

Forøget oxidationsstabilitet, og er specielt velegnet til anvendelse, hvor driftstemperaturen overstiger 95 °C. I sådanne tilfælde bør produktet anvendes som alternativ til almindelig bionedbrydelig hydraulikolie, hvilket sikre længere skifteintervaller.

Bizet Bio 68

Kædesavsolie

En vegetabilsk olie beregnet til smøring af motorsavkæder og kædetransportører på alle typer motorsave, hvad enten kædesmøresystemet er manuelt betjent eller med automatisk pumpe. God smøring forhindrer unormalt slid og er beregnet til helårsbrug.

Renoir 2

Smørefedt

Anvendes til let eller hårdt belastede kugle-, glide- og rullelejer, især hvor der er mulighed for spild til omgivelserne. Indeholder biologisk nedbrydelig syntetisk ester, hvilket udvider produktets anvendelsestemperatur til maksimum 140 °C, dog kortvarigt op til 180 °C.

Bestil smøremidler

 

Ny kunde

Første gang du bestiller?

 
 
 

Tak

Vi kontakter dig hurtigst muligt.

Eksisterende kunde

Har du bestilt før

OBS! Høstkampagne priser på smøremidler (landbrugskampagne) gældende til 30. september 2020 fås kun ved ordre modtaget på 7012 8888 eller bestil online her.

Grønne låg på 20L og 4L

Vi har gjort det nemmere at genkende de biologisk nedbrydelige smøremidler i deres emballage. Udover produktetiketterne har "et bedre miljøvalg" mærkning på, så har vi også skruet et grønt låg på alle 20L og 4L dunke. 

 

Teknisk rådgivning

Har du specifikke eller tekniske spørgsmål til vores bio-smøremidler, så sidder vores specialist klar til at give dig grundig rådgivning. Søren kan både hjælpe dig, hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge, eller hvordan du anvender vores smøremidler.

Søren Julegaard

Søren Julegaard

Titel: Product Manager
Område: Smøremidler
Telefon: 4599 2572
Email: produktteknik@Q8.dk