Bio-smøremidler fra Q8Oils

Som olie og energiselskab har vi et særligt ansvar i forhold til, hvordan vores produkter kan påvirke miljøet. Derfor har vi et udvalg af smøremidler, som er biologisk nedbrydelige. De er en del af vores bidrag til at passe bedre på miljøet – og vi stiller høje krav til produkternes kvalitet og miljøpåvirkning.

 


Disse krav opfylder vores bio-smøremidler?

Vores bio-smøremidler følger den europæiske standard EN 16807:2016 for, hvornår man anser produkter for biologisk nedbrydelige.

Det betyder vores smøremidler opfylder følgende:

  • indeholder en baseolie af vegetabilsk oprindelse (fedtstof fra en rapsplante, der er raffineret til en syntetisk baseolie)
  • har biologisk indhold på minimum 25%
  • må ikke være mærket ”farligt for miljøet”
  • har bionedbrydelighed på minimum 60% i henhold til OECD test 301 B/F

Udvalgte bio produkter

Holbein Bio Plus

Hydraulikolie

Anbefales til hydrauliske systemer samt gear- og lejesmøring, hvor du af miljøhensyn får en biologisk nedbrydelig olie. Kan bruges til fx skov- og landbrugsmaskiner, entreprenørudstyr, marinefartøjer m.m.  

Holbein Eco 46

Hydraulikolie

Anbefales til hydrauliske systemer samt gear- og lejesmøring, hvor du får ECO label certificeret olie, der ikke indeholder stoffer som er skadelige for marineliv. Kan bruges til fx skov- og landbrugsmaskiner, entreprenørudstyr, marinefartøjer m.m.

T 2400 Bio

Transmissions- og hydraulikolie

Kombineret transmissions- og hydraulikolie – også til brug i forbindelse med våde bremser. Anbefales til landbrugs- og entreprenør-materiel hvor der med risiko for spild stilles krav til den biologiske nedbrydelighed af den anvendte transmissions- og hydraulikolie.

Holbein Bio LT 22

Hydraulikolie

Til vinterbrug i mobile og stationære hydrauliske systemer. Må ikke anvendes i hydrauliske systemer med højere driftstemperatur end 70 °C, fordi produktet ved højere temperaturer har lav viskositet. Anbefales til hydrauliske systemer samt gear- og lejesmøring.

Holbein HP SE Bio 46

Hydraulikolie

Forøget oxidationsstabilitet, og er specielt velegnet til anvendelse, hvor driftstemperaturen overstiger 95 °C. I sådanne tilfælde bør produktet anvendes som alternativ til almindelig bionedbrydelig hydraulikolie, hvilket sikre længere skifteintervaller.

Bizet Bio 68

Kædesavsolie

En vegetabilsk olie beregnet til smøring af motorsavkæder og kædetransportører på alle typer motorsave, hvad enten kædesmøresystemet er manuelt betjent eller med automatisk pumpe. God smøring forhindrer unormalt slid og er beregnet til helårsbrug.

Renoir 2

Smørefedt

Anvendes til let eller hårdt belastede kugle-, glide- og rullelejer, især hvor der er mulighed for spild til omgivelserne. Indeholder biologisk nedbrydelig syntetisk ester, hvilket udvider produktets anvendelsestemperatur til maksimum 140 °C, dog kortvarigt op til 180 °C.

Bestil smøremidler

 

Ny kunde

Første gang du bestiller?

 
 
 

Tak

Vi kontakter dig hurtigst muligt.

Eksisterende kunde

Har du bestilt før?

Gå efter de grønne låg

Vi har gjort det nemmere at genkende de biologisk nedbrydelige smøremidler i deres emballage ved at skrue grønne låg på alle 4 liters og 30 liters dunke.

 

Teknisk rådgivning

Har du specifikke eller tekniske spørgsmål til vores bio-smøremidler, så sidder vores specialist klar til at give dig grundig rådgivning. Søren kan både hjælpe dig, hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge, eller hvordan du anvender vores smøremidler.

Søren Julegaard

Product Manager

Område: Smøremidler
Telefon: 4599 2572
Email: produktteknik@Q8.dk