Q8 Brunel XF 263 skærer igennem udfordringerne

Rustfrit stål anses ofte for at være svært at maskinbearbejde. Mens brug af det rigtige maskinel og de rigtige værktøjer til arbejdet er det vigtigste, kan valget af det mest effektive køle-smøremiddel til metalbearbejdning hjælpe til med at løse almindelige problemer forbundet med maskinbearbejdning.

Af Marc Polfliet, 2. DECEMBER 2017

Udfordringer i forbindelse med maskinbearbejdning af rustfrit stål

Rustfrit stål er kendt for sin hurtige arbejdshærdning og dårlige egenskaber med hensyn til spåndannelse under maskinbearbejdning. Overopvarmning af overfladen kan forårsage varmetoning og reduceret resistens over for korrosion. Et andet problem er den mikroskopiske mængde af støv, der frigives under maskinbearbejdningen, som kan være skadelig for operatørernes helbred. Herudover kan 200-serien og 300-serien af rustfrit stål indeholde mikroskopiske partikler af nikkel, som er et carcinogen.

Valget af det rigtige køle-smøremiddel til metalforarbejdning for at smøre og nedkøle rustfrit stål er altafgørende, især når du skærer dybt og arbejder med høj tilførselshastighed. De kombinerede effekter af smøring og nedkøling:

  • afhjælper virkningen af arbejdshærdning
  • begrænser varmeflowet væk fra den bearbejdede overflade som følge af det austenitiske rustfri ståls lave varmeledningsevne
  • minimerer sundhedsrisici ved at opsamle støvet

 

Derfor er Q8 Brunel XF 263 det bedste valg

Q8 Brunel XF 263 indeholder særlige additiver, som reducerer værktøjsslid og gør det let at vaske spåner fra maskinbearbejdningen og åndbare partikler væk. Dens fremragende rensende egenskaber samler de små partikler i sumpen, hvor de kan kontrolleres.

Den indeholder også komponenter, der kan håndtere ekstreme tryk (EP-komponenter), som leverer fremragende performance og er perfekt egnede til højtlegerede metaller, f.eks. rustfrit stål, Inconel-legeringer og titanium. Disse materialer frembringer en meget stor mængde varme under maskinbearbejdningen, hvilket kan resultere i varmetoning og misfarvning. EP-komponenterne er yderst effektive til at køle overfladen og reducere den friktion, der frembringes ved kontakten mellem metallet og værktøjet.

Kontakt vores rådgiver

Søren Junker

Søren er uddannet mekanik ingeniør og har mere end 30 års erfaring indenfor oliebranchen. Han har stor viden på hele industrifeltet, uanset om du har brug for en ekspert på gasmotorolier samt olier til metalbearbejdning eller generel industri.

  • Rådgiver med baggrund som ingeniør
  • 30 års erfaring indenfor olie til industrien
  • Bred teknisk forståelse uanset maskine

Ring direkte til Søren på 4599 2573 

Udfyld formularen, så kontakter Søren dig.
 
 
 

Tak

Vi kontakter dig hurtigst muligt.