Marc Skriver-Bayer

Fra elev til Manager

Titel: Manager Controlling & Reporting

Har arbejdet for Q8 og derefter OKQ8 Scandinavia siden: 2008


Hvordan har din karrierevej set ud?

Jeg har været elev og trainee på det danske kontor inden for økonomi, og i begge forløb går man i skole ved siden af arbejdet. I den tid var jeg omkring flere forskellige funktioner i virksomheden, så da jeg var færdig kendte jeg til alt fra kredit til økonomistyring og kategoriarbejde, og jeg blev ansat i en specialiststilling. Der var jeg i et par år, før jeg blev tilbudt den lederstilling, som jeg har i dag.


Hvad er dine vigtigste opgaver?

Udover mine ledelsesopgaver, så er min afdeling blandt andet ansvarlig for formidling af vores økonomiske resultater. For at træffe de rigtige beslutninger, er det vigtigt, at vi forstår, hvorfor vores resultater ender, hvor de gør. Vi håndterer også budgetter og femårsplaner. Vi står for koordinering og kommunikation af økonomiske resultater til direktion og bestyrelse.


Hvad er det bedste ved dit job?

Jeg har en uvurderlig frihed til at løse mine opgaver, som jeg ser, at de skal løses. Frihed under ansvar er vigtig for mig og betyder meget for, hvor tilfreds jeg er med mit arbejdsliv. Derudover er jeg i en position, hvor jeg samarbejder med mange forskellige mennesker på tværs af virksomheden og niveauer, og det kan jeg personligt godt lide.


Hvorfor er du, hvor du er karrieremæssigt i dag?

For mig har det været en fordel, at jeg har taget en intern uddannelse. Det har givet mig et kendskab til virksomheden som ellers havde taget mig lang tid at erhverve. Derudover så har jeg sagt ja, når der var mulighed for at prøve noget nyt, og jeg har konstant taget ansvar og været løsningsorienteret - også når det egentlig ikke var min opgave.

 

Kan du give to råd til, hvordan man bedst udvikler sin karriere?

#1

Stil konstruktive spørgsmål, og tag ansvar for at udvikle virksomheden. Det er ligegyldigt, hvilket job du har, for der er altid mulighed for at forbedre noget. Men gør det sammen med virksomheden, og søg andres perspektiver.

#2

Socialiser og lær dine kolleger at kende, det er en kæmpe fordel både fagligt og personligt, at man har et stort netværk. Desuden viser det engagement i virksomheden at man bidrager til eksempelvis interne fodboldturneringer eller sociale udvalg.

Læs om flere karriereveje hos os

OKQ8 Scandinavia byder på mange muligheder for udvikling og karriere, både i Danmark og i udlandet. Her kan du læse om nogen af vores medarbejderes vej til et spændende job.
Linnea

Linnea Carlsson

Projektleder med mulighed for at påvirke

Mette Bengaard Pedersen

Afvekslende specialistrolle

Se om vi har et job, der passer til dig

LinkedIn

Følg os på LinkedIn

På LinkedIn kan du løbende følge med i, hvad vi laver, og vi fremhæver spændende job og karrieremuligheder løbende. Vi håber at se dig på LinkedIn.