Bæredygtige stationer

Vi stræber hele tiden efter at åbne nye, bæredygtige stationer, når muligheden opstår. Her på siden kan du læse om vores planer for en fremtid med flere bæredygtige stationer. Du kan også læse om de stationer, der allerede er bygget efter bæredygtige principper.

Hvad er en bæredygtig station?

Vores bæredygtige stationer drives med den mindst mulige miljøpåvirkning - det betyder bl.a., at alle vores stationer bygges efter bæredygtige principper. I 2012 åbnede vi Europas første bæredygtige station i Häggvik tæt på Stockholm. I Februar 2019 åbnede vi de to første i Danmark, nemlig vores stationer Kalbygård Nord og Syd.

Bæredygtige stationer i fremtiden

Vi stræber hele tiden efter at åbne bæredygtige stationer, og vi arbejder intensivt med, hvordan vi kan gøre vores eksisterende stationer mere bæredygtige.


I Sverige har vi planer om at bygge mindst to nye bæredygtige stationer inden for de kommende tre år. Flere bæredygtige stationer skal hjælpe os mod vores mål at være en klimaneutral virksomhed i 2030.

Bæredygtige stationer

Q8 Kalbygård Skov Nord og Syd

I februar 2019 åbnede vi vores to første bæredygtige stationer i Danmark, Kalbygård Skov Nord og Syd. De skiller sig arkitektonisk ud fra vores normale stationer. Stationerne er lavet i nyt design, der både giver plads til leg og aktiviteter, og alt er bygget efter bæredygtige principper. På Kalbygård stationerne har vi blandt andet sat solceller op, vi har installeret varmepumpe og LED-lys, og stationerne er bygget efter bæredygtige principper med CLT-træelementer og brug af limtræsbjælker.

OKQ8 Nykvarn

OKQ8 Nykvarn blev indviet d. 15. juni 2017. Stationen er miljøoptimeret med bæredygtige materialer og sedumtag. Her kan du blandt andet vaske bilen i kvikvasken, hvor en stor del af vandet bliver genanvendt.

OKQ8 Lockarp

D. 28. Januar 2016 åbnede vi OKQ8 Lockarp. Stationen er optimeret for at mindske miljøpåvirkningen, og den er udrustet med blandt andet sedumtag og solceller. Ambitionen er, at stationen skal udlede 50 % mindre energi end en normal station.

OKQ8 Trelleborg

Vores station i Trelleborg åbnede som den sjette af vores bæredygtige stationer i Sverige i januar 2015. Den har blandt andet ladestandere til elbiler, og den anvender bjergvarme og solceller som energikilder.

OKQ8 Sillekrog N

Sillekrog N åbnede i 27. januar i 2015 efter en omfattende ombygning, der miljøoptimerede stationen. Stationen har solceller, sedumtag og benytter sig af bjergvarme. Stationen har døgnåbent og et bredt serviceudbud på blandt andet mad- og bilprodukter.

OKQ8 Landvetter

Vestsveriges første bæredygtige station blev indviet 22. november 2013 i Landvetter ved Göteborg. Stationen har ladestandere til elbiler, bygget af limtræ og en kemikaliefri bilvask. 

OKQ8 Glumslöv

I 2013 fik Skåne sin første bæredygtige station, der ligger i byen Glumslöv. Det er en station med flere miljøvenlige elementer. Den er bygget med limtræsbjælker frem for stål, benytter bjergvarme og solceller samt hurtigladestandere til elbiler.

OKQ8 Danderyd

Vores station i Danderyd blev bygget i 2012, og den har reduceret miljøpåvirkningen takket være miljøinnovationer som belysning med minimal energianvendelse og kemikaliefri bilkvask samt miljømærkede vaskeprodukter.

OKQ8 Häggvik

I januar 2012 åbnede Europas første bæredygtige station i Häggvik. Stationen har solpaneler, egenproduceret el og LED-belysning. Regnvandet bliver anvendt som en stor del af vandet til bilvask, så der kun bruges 60 liter vand pr. bilvask mod 200 og 300 liter på traditionelle bilvaske.