Vores initiativer

OKQ8 Scandinavia arbejder for en bæredygtig udvikling. Gennem forskellige initiativer tager vi ansvar for at reducere klimapåvirkningen og for et bedre miljø.

Eksempler på bæredygtige initiativer hos os

Her kan du læse fire eksempler på initiativer, som vi mener bærer vores virksomhed i den rigtige retning mod en bæredygtig fremtid.

Bedre miljøvalg

Vi har lavet vores egen miljømærkning, Bedre miljøvalg, som skal fremhæve de af vores produkter og tjenester, som påvirker miljøet og klimaet i mindre grad. Det hjælper vores kunder til at træffe et bæredygtigt valg, når det er muligt. I 2018 er symbolet blevet lanceret på nogle af vores smøremiddelsprodukter.

Solenergi

Solen kommer til at blive den vigtigste energikilde i fremtiden, og vi vil være en del af udviklingen. Vi tror på, at der er en øget efterspørgsmål på produkter, der genererer el af solens energi. Derfor har vi købt virksomheden Kraftpojkarna, og dermed taget første skridt mod fremtidens udnyttelse af solenergi. Kraftpojakarna er leverandør af alt, der behøves for at lave et færdigt solcelleanlæg.

Mindre madspild

Hver dag smider vi mad ud, som ikke er blevet købt. Det er ikke bæredygtigt, og derfor gør vi en stor indsats for at reducere madspild på vores stationer. Vi har flere forskellige initiativer - i Danmark har vi bl.a. et samarbejde med virksomheden Too Good To Go, hvor kunderne via en app kan købe overskydende mad til en yderst reduceret pris. Indtil videre har vi sammen med vores kunder reddet, hvad der svarer til over 120.000 måltider. I Sverige har vi et lignende initiativ, Karma.

Grønne måltidsløsninger

Vores vision er, at vi med udviklingen af vores Food-koncept bevæger os i en retning med fokus på grønnere alternativer, økologi og mere lokale råvarer. I forbindelse med lanceringen af vores nye bæredygtige stationer ved Silkeborgmotorvejen, lancerede vi også vores koncept, Food Deli, der fokuserer på kvalitet frem for kvantitet med både veganske og vegetariske måltider og et næsten økologisk sortiment af brød. Derudover er vi skiftet til en dansk leverandør af pølser.