Overvejer du elbil?

Så er du ikke den eneste. Mange danskere drømmer om en elbil, og det er der flere og flere gode grunde til at gøre. Læs med her, hvis du gerne vil vide mere om elbiler, inden du vælger at køre på el.

Elbil eller plug-in-hybrid?

Når du først har taget beslutningen om, at du vil køre på el, så er der stadig spørgsmålet om, hvorvidt du skal vælge en plug-in-hybrid eller en ren elbil. Det vil være individuelt, hvad der vil være den bedste løsning for dig, men det er en god ide at tage dit daglige kørselsbehov med i overvejelserne.

Elbil

En ren elbil har en større og mere effektiv elmotor og vil kunne køre længere på ren el. Hvor langt en elbil kan køre, kommer an på batteriets størrelse og dit kørselsmønster. De fleste nyere elbiler kan dog køre lange strækninger uden stop, og ladeinfrastrukturen i Danmark og Europa udvikles med høj hastighed i disse år – blandt andet med Q8’s egne lynladere.

Har du en ladeboks til hjemmeladning, så vil en elbil være den mest økonomiske løsning for de fleste.

Plug-in-hybrid

En plug-in-hybrid har en mindre elmotor end en ren elbil og en forbrændingsmotor til benzin eller diesel, og de to motorer sikrer en større rækkevidde uden stop sammenlignet med elbilen. Bilen er dog tungere end en ren elbil, og derfor vil den være dyrere i brændstof.

Kører du derimod dagligt kortere afstande, så vil du kunne køre på ren el, og så kan en plug-in-hybrid være en løsning for dig.

Hvad betyder det?

En parlør til at tale om elbiler.

Forkortelse Betydning
AC Vekselstrøm (alternating current). Det er en elektrisk strøm, der konstant skifter retning
DC

Jævnstrøm (direct current). En elektrisk strøm, der altid løber i samme retning

V Volt. Måleenhed for elektrisk spænding
A Ampere. Måleenhed for elektrisk strøm
W Watt. En måleenhed for elektrisk effekt.
kW Kilo (1000) x Watt 
kWh Kilowatttime. En måleenhed for energi i konstant proces i en time. 1 kwh er den mængde strøm, du får, hvis du i en time lader med 1 kw. 

Om opladning og rækkevidde

Med elbilernes indtog i Danmark talte vi en del om rækkevidde – hvor langt kan vi køre, før vi løber tør for strøm? Med den eksplosive udvikling, som vi ser i markedet nu, så vil spørgsmålet om, hvor langt en elbil kan køre, blive mindre relevant, og vi kan i stedet spørge: Hvordan kan jeg hurtigst lade min elbil på farten?

Ladestanderne til elbiler er blevet mere effektfulde og bilerne har et højere effektindtag, som gør det lettere og hurtigere at lade bilen på farten – men der er også gode muligheder for at lade hjemme til dagens kørsel. 

Tag elbilen på ferie

Langt de fleste moderne elbiler har type 2 stik, som er standard i hele Europa, så du kan sagtens bruge de ladebokse, du møder på din ferie rundt i Europa.
 
Vær opmærksom på, at varme slider på batteriet, så bilen løber hurtigere tør for strøm, hvis du kører sydpå for at få varmen.

Hent appen Q8 Opladning og få overblik over ladenetværket i hele Europa.
 

Hent til IOS

Hent til Android

Har du spørgsmål?

I vores FAQ kan du finde svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål om opladning af elbil.

Hvis du ikke fandt svar på dine spørgsmål, sidder vi klar til at hjælpe dig døgnet rundt på 80 20 88 88.