På ferie i elbilen - få adgang til +350.000 ladepunkter i Europa

Når du skal på bilferie gennem Europa i elbilen, så skal du huske at tage dit Q8 Firmakort Plus EL med. Du kan nemlig lade elbilen på mere end +350.000 ladepunkter i hele Europa. Læse mere her – og se vores tips til den gode ferie i elbilen.

Fyld batteriet hjemmefra

Vælg mellem +4.500 ladepunkter i Danmark

Når du skal afsted på bilferie gennem landet eller Europa, så læg vejen forbi Q8 og lad bilen op på en af vores lynladere.

Med en fuld opladning er du klar til at lægge mange kilometer bag dig.

Frem mod 2026 sætter vi lynladere op på alle vores Q8-stationer, og du kan allerede nu finde vores lynladere på flere Q8-stationer. 

+350.000 ladepunkter i hele Europa

Når du er på bilferie i elbilen i Europa, så er det nemt at finde et sted at oplade bilen. Du har adgang til  +4.500 ladepunkter i Danmark og i alt  +350.000 ladepunkter i hele Europa. Har du et Q8 Firmakort Plus EL, kan du bruge kortet, når du lader bilen. Al forbrug bliver registreret på kortet og tilføjet til din faktura. Så er alle transaktioner samlet et sted.  Har du allerede et andet Q8 Erhvervskort, kan du ringe til kundeservice på 7012 8888 og gratis få udskiftet dit kort til Firmakort Plus EL.

 • Find det nærmeste ladepunkt i appen Q8 Opladning
 • Swipe dit Q8 Firmakort Plus EL hen over standeren for at oplade bilen
 • Afslut opladningen ved at swipe firmakortet hen over standeren igen
 • Vær opmærksom på, at du betaler roamingpriser i udlandet, og din eventuelle rabat på opladning gælder kun i DK

(Har du ikke Q8 Firmakort Plus EL, kan du også bruge dit VISA/Dankort). Vær opmærksom på, at du betaler roamingpriser i udlandet, og roamingpriserne kan ses i appen Q8 Opladning. Din eventuelle rabat på opladning gælder kun på Q8-stationer med opladning og i Danmark (og ikke hos Shell).

 • Brug Firmakort Plus EL til opladning i hele Europa
 • Få hjælp og support døgnet rundt
 • Alt forbrug samles på én faktura og kan altid ses på Q8 Log ind
 • Èt kort til opladning, brændstof og bilvask mm.

Q8 Opladning - appen der giver dig strøm

I Danmark er vi i fuld gang med at sætte lynladere op på alle vores Q8-stationer frem mod 2026. Med appen Q8 Opladning får du adgang til vores store netværk med mere end 4.500 ladepunkter i Danmark og over 350.000 ladepunkter i hele Europa.

I appen kan du fx:

 • Få et hurtigt overblik over alle ladestandere i hele Europa
 • Nemt finde den nærmeste ledige ladestander
 • Betale for opladning direkte i appen med dit VISA/Dankort
 • Starte og afslutte din opladning

Hent appen Q8 Opladning til IOS og Android:

 

AppStore 

GooglePlay

(Du kan også starte og afslutte opladningen med dit Q8 Firmakort Plus EL uden at bruge appen.)

Hurtige tips til bilferien

Sjov på bagsædet

De lange køreture, kan føles ekstra lange for børnene på bagsædet. Se vores tips til, hvordan man kan underholde og sprede god stemning i bilen.

Bedste rejse-apps

Find de bedste restauranter og seværdigheder direkte på mobilen. Se de 5 apps der giver alt fra bykort, oversættelse fra lokalsprog, anbefalede restauranter og meget mere.

10 trafiktips

Tager I bilen udenfor Danmarks grænser er det en god ide at have styr på rejsen og regler, inden I suser afsted. Vi har samlet vores bedste trafiktips her.

Bagsædet - børnenes hyggekrog

Bilferien skal være hyggelig hele vejen – både når I kommer frem og også undervejs. Lange strækninger kan jo nogle gange være en prøvelse for de mindste. Det er der også råd for. Omdan bagsædet til børnenes helt egen hyggekrog. Her er nogle af vores forslag.

 • Indret bagsædet med puder, tæpper og solskærme, så der bliver hyggeligt på bagsædet
 • Download fx DR Ramasjangs-app, Netflix eller tegnefilm på YouTube
 • Download playlister hjemmefra, så er der fællessang i bilen
 • Tag masser af malerbøger, opgavebøger og farver med
 • Leg fx 'Gæt et dyt' eller 'Skibet er ladet med' og andre hyggelige lege
 • Hold pauser undervejs så alle får luft og strakt benene
 • Nyd udsigten og slap af, for børnene skal jo ikke underholdes hele tiden

 

På ferie med de bedste rejse-apps

Når vi kører på ferie, har vi måske for vane at besøge restauranter, seværdigheder og andet, som vi enten kender eller har fået anbefalet af familie og venner. Nogle gange er det også sjovt at opdage noget helt nyt. Her er blot et lille udvalg af de mange apps, der kan udvide vores horisont på ferien.

Maps.Me

Download bykort hjemmefra

I appen Maps.me kan du hjemmefra downloade bykort over de områder, I rejser hen til. Så kan I nemt finde vej uden at bruge data i udlandet. Din GPS i mobilen sørger stadig for at fortælle, hvor du er på kortet, bare uden du bruger mobildata imens.

AroundMe

Her finder du nemt det hele

Melder sulten sig, skal bilen tankes op eller skal der købes proviant? Med appen AroundMe får I på få sekunder et overblik over restauranter, hoteller, supermarkeder, banker og alt andet omkring jer. På den måde ved I, hvad der venter om næste gadehjørne.

TripAdvisor

Brugernes bedste anbefalinger

Lad andre brugere giver dig deres bedste anbefalinger. TripAdvisor er uhyre populær i hele Europa, og har du fundet en restaurant eller seværdighed, som du overvejer at besøge, så kan du være 98 % sikker på, at der ligger en anmeldelse fra en anden bruger om stedet.

Google Translate

Lad kameraet oversætte for dig

Er du et sted, hvor lokalsproget ikke er din stærke side, og kan det være lidt en udfordring at læse menukort, informationsskilte eller anden lokaltekst? Så hent Google Translate appen og vælg lokalsproget i appen og tænd mobilens kamera via appen. Så oversætter appen teksten for dig i løbet af et øjeblik.

Lad bilen, hvor det giver mening for jer

Der er mange fordele ved at lade elbilen i samarbejde med Q8. Med et Q8 Firmakort Plus EL lader du nemt elbilen, og alt forbrug bliver samlet på én faktura uanset, hvor du lader.

Hjemme

Har du firmabil, der kører på el, er nemt at tilknytte Q8 Firmakort Plus EL til ladestanderen derhjemme. Så bliver alt forbrug registreret på virksomhedens konto (ved valg af Servicepakke).

På arbejdspladsen

På din arbejdsplads kan vi også opsætte ladestandere, hvor du og kolleger kan oplade elbilen i arbejdstiden. Så er bilen klar, når du skal ud på vejen igen. Her bliver al dit forbrug af el også samlet på firmaets konto hos Q8. 

På farten

Når du er ude på farten og bilen skal lades op, så lægger du vejen forbi Q8 og bruger dit Firmakort Plus EL som betalingskort. Dette forbrug bliver også registreret på samme faktura. Du kan også bruge kortet, hvis du tanker brændstof eller skal have vasket bilen i vores vaskehaller.

Lad os kontakte og vejlede dig

Har du spørgsmål til Firmakort Plus EL?

Vil du høre mere om dine fordele ved Q8 Firmakort Plus EL, før du bestiller?  Så kan vi svare på det hele.

Du udfylder bare formularen, og vi kontakter dig, når det passer dig bedst.

Log ind og få et bedre overblik

Med et Firmakort Plus EL fra Q8 får du også adgang til selvbetjeningen Q8 Log ind, der giver dig værdifuldt og nemt overblik over al forbrug, der er foretaget på firmakortet. Læs mere om dine fordele med Q8 Log ind.

Selvbetjening for Q8-kort til erhverv

Opret en profil eller log ind på selvbetjeningen.

 • Få en samlet oversigt over dine faktura og kontoudtog
 • Administrer dine Q8-kort
 • Se dit CO2-regnskab

Gør hverdagen nemmere med Q8 Log ind

Se mulighederne med Q8 Log ind, få en kort præsentation af funktionerne. 

 • Se video med 'Faktura og kontoudtog' 
 • Se video med 'Brugeradministration'
 • Se video med 'Opret alarmer'

og flere funktioner...

10 tips til trafiksikkerhed

Det er vigtigt at forberede sig grundigt til bilferien. Her er en række ting, der kan være godt at have styr på, inden afgang.

 • 1 Planlæg turen

  Det kan være en god idé at planlægge ruten grundigt og realistisk, så der ikke er for meget tidspres på chaufføren. Husk at opdatere din GPS og hold rigeligt med pauser. Er turen lang, kan det være smart at indtænke en overnatning, så alle i bilen får hvile nok. Husk altid at mærke efter, når du bliver træt, og sørg for at temperaturen i bilen ikke bliver for høj. Varme og mangel på frisk luft kan føre til øge træthed, og derved risikoen for uheld.

 • 2 Tjek udstyret

  Det kan være en god idé at sende bilen til eftersyn, inden man tager på bilferie, så motor, bremser, lygter og dæk fungerer, som de skal. Vær opmærksom på, at der kan være forskellige lovkrav til udstyr i bilen i forskellige lande. I langt de fleste lande er det et krav, at du har en advarselstrekant i bilen, og mange lande kræver også sikkerhedsveste til en eller flere i bilen. Husk også altid ladestik og kabler til dit elektroniske udstyr.

 • 3 Når du kører

  Hastighedsforskelle kan være farlige, især når man kører på motorvej. Sørg for at komme hurtigt op i fart, når du kører ind på motorvejen, og hold til højre – særligt i Tyskland, hvor der køres stærkere, end de fleste danskere er vant til.
  Sørg også for, at dine spejle er indstillet korrekt og er rengjort. Et godt overblik over trafikken er vigtigt for en sikker rejse.

 • 4 Hvis uheldet er ude

  Punkterer bilen eller går motoren i stå, skal du tænde for havariblinket og køre ind i nødsporet. Hold altid så langt til højre i nødsporet, som det er muligt.

  På grund af risikoen for påkørselsulykker, er det vigtigt at få alle ud af bilen og om på den anden side af autoværnet – også når det regner eller er mørkt. Det er et lovkrav i flere lande, at du har refleksvest på, når du stiger ud af bilen på motorvejen. Det er derfor en god idé at have veste med til alle i bilen, da det øger de andre bilisters mulighed for at se jer.

  Det kan også være godt at have en lommelygte i handskerummet, så du kan orientere dig, hvis det er mørkt. Din advarselstrekant skal hurtigst muligt placeres ca. 100 meter bag bilen. Gå altid længst væk fra vejen, helt inde i kanten af nødsporet, når du skal sætte trekanten.

 • 5 Husk telefonnummer til vejhjælpen

  Før du drager afsted, er det en god ide at indkode nummeret til din vejhjælpstjeneste. For står du pludselig med en bil, der ikke vil køre længere på grund af fx en overophedet motor på en fremmed motorvej, så er det godt at have sin vejhjælp ved hånden, der kan få sendt mandskab ud til dig.

 • 6 Få styr på førstehjælpskassen

  I en del lande er det lovpligtigt at have ekstra sikkerhedsudstyr som fx en førstehjælpskasse, hvis der skulle ske noget med dig eller medbilister på vejene. Så anskaf dig en førstehjælpskasse inden afrejse eller få fyldt den, der allerede ligger klar i bilen.

 • 7 Færdselsregler i udlandet

  Færdselsregler varierer fra land til land. Orientér dig derfor altid om de forskellige færdselsreglementer i det/de lande, du skal besøge på din bilferie, inden du tager afsted. På den måde kan du undgå unødige bøder. Du kan bl.a. finde en detaljeret liste over andre landes færdselsregler hos FDM.

 • 8 Regn bro- og vejafgifter ind i budgettet

  Går turen udenfor Danmarks grænser ned over Europa, skal du være opmærksom på, at du skal betale afgift på en del broer og motorveje. Det er en god ide at tjekke hjemmefra, om du skal køre på strækninger med afgifter.

  Formegentligt vælter afgifterne ikke budgettet, men det er meget rart at vide på forhånd, hvad man ca. kan forvente at skulle betale - både ud og hjem.

 • 9 Gem værdierne væk

  Uanset om familien holder en kort pause under turen eller er væk fra bilen i nogle timer, så skal I aldrig lade værdier som fx smykker, GPS, mobiler og tablets ligge fremme.

  Det kan hurtigt blive en trist ferie, hvis I kommer tilbage til en bil, der er blevet brudt op. Gem værdier under sædet eller i bagagerummet.

 • 10 Husk dokumenterne

  Naturligvis har du allerede pas og kørekort klart. Men husk også registreringsattesten til bilen. Er registreringsattesten fra før december 2005, skal du tage hele attesten med, og ellers skal du blot tage del 1 med.

  Er der kæledyr med i turen til udlandet, skal du huske at tage dyrets pas med, så man kan tjekke, om dets vacciner er dækket i forhold til internationale krav.