Bilferie

Kører I også på ferie i år? Det giver stor frihed at tage bilen på ferie, og der er mulighed for spontane oplevelser på vejen. Uanset om du skal på bilferie i Danmark eller i udlandet, kan du her finde tips til, hvordan du får en god sommerferie på hjul.

Hurtige tips til bilferien

Underholdning

De lange køreture, kan føles ekstra lange for børnene på bagsædet. Se vores tips til, hvordan man kan underholde og sprede god stemning i bilen.

Pak bilen smart

Skal du overnatte flere forskellige steder i løbet af køreturen? Et trick er at pakke i flere mindre tasker, så du slipper for at slæbe den tung taske frem og tilbage. Se flere tips til pakning af bilen.

Fuldt opladt telefon

Det kan være godt at have en ekstra oplader eller en powerbank liggende i bilen, hvis uheldet er ude og batteriet er lavt. Her kan du finde et stort udvalg af vigtigt tilbehør.

Stræk benene og tank op

Når det er tid til at få strakt benene på køreturen, står vi klar med alt det, I har brug for - hvad end det er et sted at træde af på naturens vegne, brændstof, sprinklervæske, en frisksmurt sandwich eller en iskold cola. 

Vi glæder os til at se jer.

Gode tilbud – kun med Q8-appen

Med Q8-appen har du altid de bedste tilbud lige ved hånden. Her finder du vores QvikOffers, som er ekstra gode tilbud på snacks, mad og drikke.

Med appen kan du også finde den nærmeste station og de bilprodukter, der passer til din bil.

Hent Q8-appen i AppStore eller Google Play.

Når du pakker bilen

 • Højden på bagsædet er en god indikator for, hvor højt du bør pakke. Hvis du kun pakker så højt som bagsædet, undgår du nemlig at din bagage flyver frem under opbremsning, og du får heller ikke blokeret dit udsyn af bagruden. 
 • En tagboks giver ekstra plads, hvis bagagerummet er fyldt. Men en tagboks øger også bilens brændstofforbrug. Det du kan gøre er at øge lufttrykket med 0,2-0,5 bar, når du kører med tung last. I bilens instruktionsbog eller på indersiden af brændstofkappen finder du info om det rigtige lufttryk til din bil.
 • Pak dit eget rejseapotek med f.eks. hovedpinepiller, plastre og forbinding, pincet, næsespray, midler mod køresyge – og selvfølgelig solcreme. 

Hygge på bagsædet

Underholding til turen

 • Download f.eks. DR Ramasjangs-app, Netflix eller tegnefilm på YouTube
 • Sæt er playliste på med sange, børnene kender og syng med hele familien
 • Leg fx ”Gæt et dyt” eller "Skibet er ladet med” eller "Jeg ser”
 • Tæl alle de røde biler på vejen eller broer i kører under
 • Gør turen til en oplevelse med tøjdyr, dyner og tæpper
 • Sørg for at have masser af gode og sunde bilsnacks med
   

 

Trafiksikkerhed

Det er vigtigt at forberede sig grundigt til bilferien. Her er en række ting, der kan være godt at have styr på, inden afgang.

Planlæg turen

Det kan være en god idé at planlægge ruten grundigt og realistisk, så der ikke er for meget tidspres på chaufføren. Husk at opdatere din GPS og hold rigeligt med pauser. Er turen lang, kan det være smart at indtænke en overnatning, så alle i bilen får hvile nok. Husk altid at mærke efter, når du bliver træt, og sørg for at temperaturen i bilen ikke bliver for høj. Varme og mangel på frisk luft kan føre til øge træthed, og derved risikoen for uheld.

 

Tjek udstyret

Det kan være en god idé at sende bilen til eftersyn, inden man tager på bilferie, så motor, bremser, lygter og dæk fungerer, som de skal. Vær opmærksom på, at der kan være forskellige lovkrav til udstyr i bilen i forskellige lande. I langt de fleste lande er det et krav, at du har en advarselstrekant i bilen, og mange lande kræver også sikkerhedsveste til en eller flere i bilen. Husk også altid ladestik og kabler til dit elektroniske udstyr.

 

Når du kører

Hastighedsforskelle kan være farlige, især når man kører på motorvej. Sørg for at komme hurtigt op i fart, når du kører ind på motorvejen, og hold til højre – særligt i Tyskland, hvor der køres stærkere, end de fleste danskere er vant til. 

Sørg også for, at dine spejle er indstillet korrekt og er rengjort. Et godt overblik over trafikken er vigtigt for en sikker rejse.

 

Hvis uheldet er ude

Punkterer bilen eller går motoren i stå, skal du tænde for havariblinket og køre ind i nødsporet. Hold altid så langt til højre i nødsporet, som det er muligt.

På grund af risikoen for påkørselsulykker, er det vigtigt at få alle ud af bilen og om på den anden side af autoværnet – også når det regner eller er mørkt. Det er et lovkrav i flere lande, at du har refleksvest på, når du stiger ud af bilen på motorvejen. Det er derfor en god idé at have veste med til alle i bilen, da det øger de andre bilisters mulighed for at se jer.

Det kan også være godt at have en lommelygte i handskerummet, så du kan orientere dig, hvis det er mørkt. Din advarselstrekant skal hurtigst muligt placeres ca. 100 meter bag bilen. Gå altid længst væk fra vejen, helt inde i kanten af nødsporet, når du skal sætte trekanten.

 

Færdselsregler i udlandet

Færdselsregler varierer fra land til land. Orientér dig derfor altid om de forskellige færdselsreglementer i det/de lande, du skal besøge på din bilferie, inden du tager afsted. På den måde kan du undgå unødige bøder. Du kan bl.a. finde en detaljeret liste over andre landes færdselsregler hos FDM.

Bilferie i Europa

Vigtige telefonnumre:

 • SOS International +45 70 10 50 50
 • Dit forsikringsselskabs telefonnummer

Sig Pyt til din selvrisiko
– også i udlandet!

Få dækket selvrisikoen op til 4.000 kr. og meget mere – når du som fører af en bil, enten din egen eller den bil du låner/lejer/leaser for kun 88kr./md. Dækningen gælder også i udlandet, så længe bilen er privat indregisteret.

Strækninger at undgå

Her er to ruter, som vi anbefaler, at du undgår, hvis du planlægger at køre gennem Europa:

 • St. Gotthard-tunnelen, Schweiz
 • Brennermotorvejen, Østrig
 • I nogle lande anbefales det stadig at have internationale kørekort, så sørg for at undersøge dette omhyggeligt, inden du rejser
 • Registreringsattest del 1 skal altid være i bilen (den er blå)
 • Glem ikke forsikringskortet. Kontroller også om din forsikring er gyldig i de lande, du vil køre igennem
 • Tal med dit forsikringsselskab om der gælder internationale krav for skadesanmeldelse uden for Danmark
 • Undersøg og lær trafikreglerne for de lande, du kører gennem
 • Refleksvest er obligatorisk i nogle europæiske lande, såsom Belgien, Frankrig og Italien
 • Advarselstrekant og førstehjælpkasse er også obligatorisk i nogle europæiske lande
 • I Tyskland skal du have et miljømærke. Du kan finde mere information om dette på https://www.miljoemaerke-europe.dk/
 • I nogle lande er der lov om Handsfree i bilen

Udvalgte produkter til bilferien

Refleksvest Str. L

Refleksvest Str. L

kr. 34,95

Se mere her

Basta Car Wipes All Purpose 20 stk. Forside

Basta Car Wipes All Purpose 20 stk.

kr. 39,95

Se mere her

Q8 Sprinklervæske 10 liter

Q8 Sprinklervæske 10 liter

kr. 94,95

Se mere her

Turtle Mikrofiberklud 4 pak

Turtle Mikrofiberklud 4 pak

kr. 69,95

Se mere her