Bilferie

Ikke alle flyver, når de skal på ferie, mange vælger også bilen. Uanset om du skal i bil i Danmark eller i udlandet, er der nogle ting, der er værd at vide. Her finder du tip til, hvordan du får en god og sikker bilferie.

Hurtige tips til bilferien

Underholdning

Er turen lang, så er det godt at have underholdning for øje inden. En god lydbog eller afspilningsliste kan være vidunderligt selskab. Har du børn, er der også mange muligheder for at holde ro på bagsædet.

Pak bilen smart

Skal du bo på et hotel eller lign. i løbet af køreturen, kan det være klogt at pakke tingene i flere mindre tasker i stedet for at få et par store. På den måde behøver slipper du for at slæbe en masse tunge tasker.

Oplad din telefon

Sørg for, at mobilen altid er med dig i bilen, og at den er fuldt opladet. Det kan også være godt at have en ekstra mobil oplader eller powerbank liggende i bilen, hvis bilen går i stå.

240 stationer i hele Danmark

Hos Q8 står vi klar med alt det, du og din bil har brug for. Hvad end du mangler brændstof, produkter til bilen eller mad og drikke på farten, finder du det på en af Q8's mange servicestationer rundt omkring i landet. Nyd vores frisksmurte sandwiches med en kold drik eller en friskbrygget kop Starbucks kaffe.Vi glæder os til at se dig! 

Gode tilbud - kun med Q8 APP

Med vores Q8-app har du altid vores bedste tilbud lige ved hånden. Et QvikOffer er gode tilbud på snacks, mad og drikke, som kan hjælpe dig videre, når du har lyst til lidt godt på farten.

Vores app giver dig ugentligt mulighed for at holde øje med, hvornår vi har de bedste tilbud for dig. I appen har du også mulighed for hurtigt at finde din nærmeste station. Hent appen i App Store eller Google Play.

Når du pakker bilen

Her er et par råd til, hvordan man pakker bilen praktisk og sikkert til ferien:

 • Du skal aldrig pakke over toppen af ​​bagsædet. Dels så din bagage ikke flyver frem under bremsning og dels fordi du får god sigtbarhed ud af bagruden. En mobiltelefon, der vejer op til 100 gram, vejer svarende til 160 kilo ved et styrt i 100 kilometer i timen, så det er bestemt værd at huske at sikre bagagen.
 • En tagboks er en god mulighed, når alt ikke passer ind i bilen. Men husk, at det øger bilens brændstofforbrug.
 • Øg lufttrykket med 0,2-0,5 bar, når du kører med tung belastning. I bilens instruktionsbog, i døren eller på indersiden af ​​brændstofkappen finder du information om det rigtige lufttryk til din bil.

Meget skal huskes, planlægges og pakkes, når man skal på bilferie. Derfor kan det være nemt at glemme en række vigtige remedier, der kan hjælpe på bevægelsessyge og lign. Det kan derfor være fordelagtigt at pakke sit eget rejseapotek med ting som hovedpinepiller, plastre og forbinding, antipyretiske midler, pincet, solcreme, næsespray og lægemidler for bevægelsessyge. Husk, at det kan være sløvende at tage midler mod bevægelsessyge – kør derfor aldrig bil, hvis du har indtaget disse!   

Få ro på bagsædet med børn i bilen

Underholding til turen

På lange køreturer kan det være en udfordring at holde de mindste beskæftiget. Her er nogle forslag til, hvordan man kan sikrer underholdning på bagsædet og ro i bilen.

 • Har I iPad, findes der et hav af muligheder for underholdning. Download f.eks. DR Ramasjangs app, Netflix eller forskellige eventyrlige film.
 • Forskellige blade, tegneserier og børnebøger kan også være et hit – særligt blandt de lidt større børn, der selv kan læse.
 • Er der overskud til det, kan man lege en god gammeldags leg som f.eks. "Skibet er ladet med..." eller "Jeg ser" for hele familien. 

Gør turen til en oplevelse

Udover underholdning, kan det også være en fordel at gøre bagsædet hyggeligt med tøjdyr, dyner og tæpper. Pak også gerne frugt og andre snacks, der ikke sviner i bilen. Sukkerholdigt slik kan give mærker på sæderne og det kan derfor være en fordel at tænke smart, når man pakker mad til køreturen. Er uheldet ude, har Q8 et stort udvalg af bilplejeprodukter, der redder sæderne for de værste pletter. 

Husk også at holde ind på restepladser ind i mellem – særligt, når der er børn i bilen. Det er godt med frisk luft for både børn og voksne, og det virker også forebyggende på bevægelsessyge.

Trafiksikkerhed

Det er vigtigt at forberede sig grundigt, når ferien starter i bilen. Her er en række ting, der kan være godt at have styr på, inden I tager afsted.

Planlæg turen

Det er vigtigt at planlægge ruten grundigt og realistisk, så der ikke er for meget tidspres på chaufføren. Husk at opdatere din GPS og hold rigeligt med pauser. Er turen lang, kan det være smart at indtænke en overnatning, så alle i bilen får hvile nok. Husk altid at mærke efter, når du bliver træt, og sørg for at temperaturen i bilen ikke bliver for høj. Varme og mangel på frisk luft øger træthed og derved risikoen for uheld.

 

Tjek udstyret

Det kan være en god idé at sende bilen til eftersyn, inden man tager på bilferie, så motor, bremser, lygter og dæk virker, som de skal. Hver opmærksom på, at der er nogle lande, hvor der er lovkrav på, udstyr du skal have i bilen; f.eks. skal du have en refleksvest i bilen, når du kører på motorvej i mange EU-lande. Sørg også altid for at huske ladestik og kabler til dit elektroniske udstyr.

 

Når du kører

Fartforskele kan være farligt, når man kører på motorvej. Husk at accellere hurtigt op, når du kører ind på motorvejen, og hold til højre – særligt i Tyskland, hvor der køres stærkere end de fleste danskere er vant til. 

Sørg også for, at dine spejle er indstillet korrekt og er pudsede. Et godt overblik over trafikken er vigtigt for en sikker rejse.

 

Hvis uheldet er ude

Punkterer bilen eller går motoren i stå, skal du tænde for havariblinket og køre ind i nødsporet. Hold altid så langt til højre i nødsporet, som det er muligt.

På grund af risikoen for påkørselsulykker, er det vigtigt at få alle ud af bilen og om på den anden side af autoværnet – også når det regner eller er mørkt. Det er lovkrav i flere lande, at du har refleksvest på, når du stiger ud af bilen på motorvejen. Det er derfor en god idé at have veste med til alle, da det øger de andre bilisters mulighed for at se jer.

Det kan også være godt at have en lommelygte i handskerummet, så du kan orientere dig, hvis det er mørkt. Din advarselstrekant skal hurtigst muligt placeres ca. 100 meter bag bilen. Gå altid længst væk fra vejen, helt inde i kanten af nødsporet, når du skal sætte trekanten.

 

Færdselsregler i udlandet

Færdselsregler varierer fra land til land. Orientér dig derfor om de forskellige færdselsreglementer, inden I tager afsted, så undgår I unødige bøder. Du kan bl.a. finde en detaljeret liste over andre landes færdselsregler hos FDM.

Bilferie i Europa

Vigtige telefonnumre til din bilferie i Europa:

 • SOS International +45 70 10 50 50
 • Dit forsikringsselskabs telefonnummer

Sig Pyt til din selvrisiko – også i udlandet!

Få dækket selvrisikoen op til 4.000 og meget mere – når DU som fører af en bil, enten din egen eller den bil du låner/lejer/leaser for kun 88kr/md. Dækningen gælder også i udlandet, så længe bilen er privat indregisteret.

Strækninger at undgå

Her er to ruter, som vi anbefaler, at du undgår, hvis du planlægger at køre gennem Europa:

 • St. Gotthard-tunnelen, Schweiz
 • Brennermotorvejen, Østrig
 • I nogle lande anbefales det stadig at have internationale kørekort, så sørg for at undersøge dette omhyggeligt, inden du rejser.
 • Registreringsattest del 1 skal altid være i bilen (den er blå).
 • Glem ikke forsikringskortet. Kontroller også om din forsikring er gyldig i de lande, du vil køre igennem.
 • Tal med dit forsikringsselskab om der gælder af internationale krav for skadesanmeldelse uden for Danmark.
 • Undersøg og lær trafikreglerne for de lande, du kører gennem.
 • Refleksvest er obligatorisk i nogle europæiske lande, såsom Belgien, Frankrig og Italien
 • Advarselstrekant og førstehjælpkasse er også obligatorisk i nogle europæiske lande
 • I Tyskland skal du have et miljømærke. Du kan finde mere information om dette på https://www.miljoemaerke-europe.dk/
 • I nogle lande er der lov om Handsfree i bilen

Udvalgte produkter til bilferien

Refleksvest Str. L

Refleksvest Str. L

kr. 34,95

Se mere her

Basta Car Wipes All Purpose 20 stk. Forside

Basta Car Wipes All Purpose 20 stk.

kr. 39,95

Se mere her

Q8 Sprinklervæske 10 liter

Q8 Sprinklervæske 10 liter

kr. 94,95

Se mere her

Turtle Mikrofiberklud 4 pak

Turtle Mikrofiberklud 4 pak

kr. 69,95

Se mere her