Bilpleje

En ren og velplejet bil er både mere sikker og mere behagelig at køre i. Her på siden finder du tips til, hvordan du holder din bil ren både indvendig og udvendig. Vi hjælper dig også med at finde olie, sprinklervæske, insektrens, voks, mikrofibreklude, billygter og tusind andre ting til netop din bil. Spørg os – og vi hjælper dig sikkert videre.

Tips til pleje af din bil

Der er meget, der kan påvirke duften – eller lugten – i din bil. Cigaretter, pelsdyr, klimaanlæg eller madrester er blot et par eksempler, og ligegyldigt hvor meget du gør, ser det ud til, at lugten ikke forsvinder. Her giver vi eksempler på nogle enkle husmorstips til, hvordan man slipper af med dårlig lugt en gang for alle.

Eddike neutraliserer

Hvis det lugter kedeligt i din bil, er den bedste måde at slippe af med den dårlige lugt at bruge eddike. Efterlad et glas eddike i bilen natten over. Eddike er så sur, at den neutraliserer alkaliske stoffer i luften. Du kan også bruge en skål med ammoniak. Hvis det ikke fungerer, kan du bruge en duftspray på kanten af dine gummimåtter.

Indkapsl lugten

Hos Q8 finder du lugtinducerende midler, der neutraliserer og fjerner dårlig lugt. Du finder også lugtfjerner, der indkapsler og fjerner den dårlige lugt i stedet for at skjule den. Derudover har vi hos Q8 et stort udvalg af dufttræer for at skabe vidunderlige dufte i hjemmet, bilen eller campingvognen.

Rengør klimaanlægget

Hvis du oplever dårlig lugt fra bilens aircondition, kan det skyldes bakterier og svampe. Det er vigtigt jævnligt at rengøre klimaanlægget i bilen for at sikre et behageligt indeklima. Prøv f.eks. Sonax Airconrens, som renser og desinficerer luftkanalerne, så luften igen bliver ren og velduftende.

Der er mange følsomme dele i motorrummet på en bil, så hvis du er det mindste usikker på, hvordan du skal rengøre det, er det bedst at spørge nogen med erfaring til råds, inden du går igang.

Trin 1

Start med at overdække alle elektriske dele af motoren til. Fx batteri, tændkabler og generator.

Trin 2

Spray derefter motorvask indvendigt på motoren og motorhjelmen. Lad det virke et par minutter. Skyl grundigt, men undgå brug af højtryksrenser, da der er mange sarte områder i motorrummet, der ikke tåler det høje vandtryk eller at vand trænger ind i delene.

Rene ruder er mere end blot rare at se på. I køretøjer giver rene ruder bedre sigtbarhed, og forbedrer dermed sikkerheden. Det er både vigtigt at rengøre ruden indvendigt og udvendigt. Et godt råd: Det er klogt at vaske bilens ruder efter rengøring af instrumentbrættet og døre, da det dermed er nemt at få fjernet eventuelt spildt rengøringsmiddel.

Trin 1

Spray ruderens på ruden og tør efter med en ren og tør mikrofiberklud.

Trin 2

Rul vinduerne et par centimeter ned for at få fat i det snavs, der normalt sætter sig i rudekanten.

Trin 3

Brug også ruderensen efter samme anvisninger på både bag- og sidespejle.

Uanset om du har sæder i stof eller læder, kan de blive udsat for pletter af forskellige slags. Vi giver tips til, hvordan du holder dine sæder rene, men også hvordan man fjerner pletterne, når skaden er sket.

Hos Q8 finder du de produkter, du har brug for for at rengøre din polstring. Vi hjælper dig med at finde det rigtige produkt til dine behov.

Støv bilens polstring ordentligt af

Start med at piske alt støvet op fra dine stofsæder et stykke tid, før du støvsuger. En almindelig tæppepisk fungerer perfekt. Det vil bestemt støve meget rundt, men når det først er slået ned, er det meget lettere at få støvet op med støvsugeren. Dertil kan være smart at bruge en fnugrulle på sæderne bagefter, så du får selv det mindste med, som støvsugeren kunne have misset.

Vask læderpolstring

Har du læderpolstring, skal du starte med at støvsuge med børstedysen. Rengør derefter forsigtigt med en let fugtig mikrofiberklud. Smør derefter polstring med læderbalsam. Rengør og smør regelmæssigt – en gang om året er tilstrækkelig, så læderet ikke revner lige så let.

Fjern katte- eller hundehår i bilen

Pelsdyr fælder naturligvis, og uanset om du lægger et tæppe, kan hårene ende på sæderne. For at slippe af med hundehår eller kattehår kan du bruge et par almindelige gummihandsker, som du vasker. Gnid med hånden, hvor hundehårene sidder fast i sædet, så de samler sig, og du kan nemt samle dem med hånden.

Fjern harpiks eller tyggegummi

Hvis du har harpiks eller tyggegummi på sædet, kan det være svært at fjerne alt uden at ødelægge polstringen. Men der er nogle tricks. Husk at vaske varsomt, så du ikke ødelægger polstringen. Spørg os på Q8, hvis du er usikker på, hvilke produkter du skal bruge.

  1. Det bedste er at bruge kemisk ren benzin på pletterne. Gnid forsigtigt med en klud, og lad det sidde i ca. 15 minutter.
  2. Hæld et par ekstra dråber kemisk ren benzin, og polér indtil tyggegummiet eller harpiksen er væk.
  3. Dyp en svamp i vand med vaskemiddel og et par dråber eddikesyre, og tør benzin af.
  4. For at fjerne lugten af benzin skal du placere en skål eddike i bilen natten over. Man kan hertil tilsætte et par dråber citron.

Her finder du tip til rengøring af dine gummimåtter. Husk at gummi er et friskt produkt, og at måtter slides meget. Jo bedre du passer på dine gummimåtter, jo længere holder de. Derudover er det pænere at komme ind i en bil med rene måtter.

Trin 1

Start med at fjerne måtterne, og læg dem på jorden. Et tip er at rengøre måtterne, når du vasker bilen, så får du en frisk og ren bil både inde og ude.

Trin 2

Spray affedtning på tæpperne, og lad det sidde et stykke tid. Skyl dem derefter med højtryksrenser, hvis du har en tilgængelig. Så bliver de som nye igen.

Trin 3

Er der snavs, der sidder fast på måtterne, så brug noget vaskemiddel og vand. Børst derefter med en rodbørste, så forsvinder den tørrede snavs også.

Her har vi samlet flere små tips, som kan være nyttige at vide, når du rengør din bil. På mange af vores stationer kan du støvsuge bilen, og i flere af vores vaskehaller har du adgang til højtryksvask, så du kan rengøre dine gummimåtter.

Vinylglans

Hvis du anvender en vinylglans på dine paneler, skal du huske IKKE at bruge den på rattet, gearhåndtaget, håndbremsen eller pedalerne, da de bliver ekstremt glatte.

Vask læderrattet

Det er nemt at glemme af rattet, når bilen rengøres. Brug en opvaskeklud med lunkent vand og vaskemiddel. Tør derefter af med et håndklæde eller mikrofiberklud.

Vask sikkerhedsselerne

Når du vasker sikkerhedsselerne, er det godt at starte med at læse brugsanvisningen. Men normalt fungerer det godt med bare sæbe og vand. Det vigtigste er, at de kan tørre, før de bruges igen. Et tip er at strække båndene maksimalt, fastgør en stærkere klips på toppen af rullen og tørre dem ordentligt.

Hvis sikkerhedsselerne ofte er filtrede sammen, kan du:

  1. Vask dem med mild rengøringsmiddel
  2. Lad dem tørre, og sprøjt derefter med silicone spray
  3. Træk og løsn et par gange, og sikkerhedsselerne bliver som nye

Voks og polér – og forlæng lakkens levetid

Når du vokser og polerer din bil, fjerner du snavs og påfører et beskyttende lag, der er med til at forlænge lakkens levetid. Før du vokser din bil, skal du vaske den grundigt for at fjerne al snavs og urenheder. Det kan du enten gøre i en vaskehal eller med en svamp og et egnet rengøringsmiddel. Sørg for at bilen er godt tør og sikr dig, at der ikke sidder noget skidt eller snavs tilbage på bilen. Tilføj et lag voks for at få glans og korrosionsbeskyttelse, som hjælper din bil med at modstå varme, regn, kulde og slidende UV stråler.
Læs her hvordan du vokser din bil - trin for trin: 

Trin 1

Lakken bliver mat og kedelig af blandt andet salt, luftforurening og UV-stråler. Hvis lakken er mat, vil det første trin være at rengøre lakken med en lakrens.

Anvend en let fugtet svamp og arbejd produktet ind med cirkulære bevægelser. Tag små områder ad gangen.

Undgå at anvende lakrens på gummi- og plastoverflader.

Trin 2

Når overfladen er tørret lidt, er det tid til at polere lakken med en blød og ren klud, såsom en mikrofiberklud eller polérrulle.

Hvis du støder på ridser i lakken, så hjælper det at polere kraftigere på disse områder - men vær forsigtig og tag ét område ad gangen.

Trin 3

Hvis lakken på din bil for nylig er blevet behandlet med lakrens, eller ikke er mat og kedelig, er det tilstrækkeligt at anvende en bilvoks, som kombinerer rengøring og beskyttelse.

Du påfører og behandler præcis, som du ville gøre med en lakrens.

Trin 4

Det bedste resultat opnås ved at forsegle lakken med en tynd- flydende voks. Lakken skal være rengjort.

Fremgangsmåden er en samme som i det foregående trin. Det er vigtigt ikke at overdosere, da tykke lag er vanskelige at fjerne. Læs på emballagen, hvordan du skal gøre.

Forlæng holdbarheden ved at gentage processen flere timer senere - gerne dagen efter.

Hvornår har du sidst puslet din bil?

Næsten alle Q8-stationer har en pusleplads, hvor du kan støvsuge, banke måtter, polere ruder m.m. i fred og ro efter vasken. Vi har et bredt udvalg af alt godt til bilen, og vi hjælper dig gerne undervejs.

Husk at du kan låne gratis vinylpleje, forvask, ruderens m.m. i butikken, når du vasker bilen hos os!  

 

Fordele når du vasker hos Q8

Hos Q8 tilbyder vi dig at låne vores bilplejekasse og gratis wipes, når du vasker hos os.

Bilplejekasse

Lån bilpleje

Når du vasker bilen hos os, kan du låne vores bilplejekasse. Den er fyldt med rengøringsprodukter, der plejer bilen både indvendig og udvendig. Du kan hente dem i butikken og spare plads i bagagerummet.

I bilplejekassen finder du indvendig vinylpleje, ruderens, udvendig vinylpleje, forvask, fælgrens og insektfjerner. 

Vaskewipes

Gratis wipes

Når du køber Årstidens vaske får du altid en 3-pak wipes meed, så du kan rengøre instrumentbræt, forruden og dine hænder. Så kan bilen skinne udenpå og indvendigt.

Lån 6 essentielle bilprodukter gratis,
når du vasker bilen hos os!

Lån dem i butikken – og spar plads i bagagerummet.

Indvendig vinylpleje

Sikrer at vinyl, kunstlæder og halvhård plast får sin silkematte overfladeglans tilbage.

Ruderens

Gør ruder, spejle og vinduer skinnende blanke igen.

Udvendig vinylpleje

Giv kofangere, spoilere, kølegitter og pyntelister højglans, og beskyt dem med en smuds-og fugtafvisende film.

Silicone

Forhindrer at ind-og udvendige gummilister fryser fast eller tørrer ud i vinterhalvåret. Det holder bilen tæt og sikrer den længere liv.

Fælgrens

Bliv af med snavs, olie og bremsestøv på hjulkapsler samt stål- og letmetalfælge.

Insektfjerner

Opløser effektivt insekter, trafikfilm og vejsnavs på vinduer, lygteglas, vinyl og lak.

Skønhedstips til bilen

  • Brug gerne fælgrens og insektfjerner både før og efter vask

  • Brug kun børsten fra spanden til fælge

  • Kast aldrig det beskidte vand fra spanden ud over bilen. Der kan være småsten og grus i bunden

Tænk på miljøet, når du vasker bil

Modsat hvad de fleste tror, er det langt mere miljøvenligt at vaske sin bil i en vaskehal end derhjemme. Faktisk er det direkte ulovligt at udlede forurenet vand i kloakafløbet, som det oftest sker ved bilvask på gaden eller i carporten.

Hos Q8 har vi reduceret vandforbrug, hvor vandet renses fra olier, tungmetaller og kemikalier, så det kan genbruges fra vask til vask. Vi benytter os af biologisk nedbrydelige produkter, der både efterlader din bil skinnende og skåner på miljøet.

Smøreskema

Smøreskema

En motor uden olie er som en fisk uden vand. Brug smøreskemaet til at sikre dig at du bruger den rigtige olie til din bil, motorcykel eller varevogn. Og husk, at vi altid har olie til 80% af den danske bilpark på lager!