10 gode råd til sikker vinterkørsel

Sne, frost og spejlglatte veje – vi ved aldrig, hvad vintervejret byder på. Derfor har vi samlet en række tips til, hvordan du og bilen kører vinteren sikkert i møde. Og du kan også altid lægge vejen forbi Q8, så hjælper vi med at klargøre bilen til vinter.

1. Fjern sne og is fra bilen

Stå op i god tid og fjern sne og is fra ruder, spejle, tag og lygter. Det er både for din egen sikkerhedsskyld, men det er faktisk også et lovkrav.

2. Tjek vinduesviskerne

Efterlader viskebladene striber på ruden, eller får du ikke klart udsyn efter brug er viskerne, så er det tid til at skifte dem,

3. Mønsterdybde på dæk

Om vinteren skal mønsterdybden være mindst 3 mm. Tjek dybden på dine vinterdæk, inden de bliver sat på bilen. Husk altid at skifte til vinterdæk for din og dine medbilisters sikkerhed.

4. Låseolie og spray

For at forhindre, at døre og låse fryser igen, anbefaler vi, at du altid har låseolie eller låsespray lige ved hånden.

5. Oplad batteriet

Et batteri aflader hurtigere, når det er koldt udenfor. Forbered dig på vinteren ved at tjekke og oplade batteriet, før kulden rammer.

 6. God kørestil

Du må ikke have for travlt, når du kører på snefyldte eller isglatte veje. Så sæt farten ned. Er du alene på en strækning, kan du prøve at bremse op og se, hvor lang tid bilen er om at reagere. Og hold afstand til andre bilister for din egen skyld.

7. Ekstra sprinklervæske

Om vinteren bruger bilen altid mere sprinklervæske. Hav altid en ekstra dunk med i bilen for en sikkerheds skyld.

8. Brug kølervæske

Kølervæsken sikrer din bils kølersystem i de kolde vintermåneder og forhindrer overophedning, når bilen har været under hårdt pres.

9. Lufttryk på dine dæk

Hold øje med lufttrykket på dine dæk. Det aftager, når det bliver koldt. Har du det rigtige lufttryk sparer du både brændstof og slid.

10. Det bør du have med i bilen

Hav altid en opladet mobil med i bilen, hvis du skulle få brug for hjælp. Hav også gerne isskraber, slæbetov og startkabler med, hvis du eller andre kommer i nød.

Med lys og lygte

Tjek dine lygter regelmæssigt, så du er sikker på, at de virker optimalt i vintermørket.

Du kan selv tjekke dem ved at køre hen foran en glasfacade, hvor du kan se bilens spejlbillede. Så kan du nemt se, om lygterne virker, som de skal.

På samme måde kan du tjekke, om blinklysene virker. Derefter bakker du op til ruden og tjekker de bagerste blinklys, bremselys og kørelys.

Skal pærerne skiftes, kan du hurtigt finde den korrekte type ved at indtaste din nummerplade i Q8 app.

Vinterdæk øger sikkerheden

Kører du rundt på slidte sommerdæk i vinterhalvåret, udsætter du både dig selv og andre for stor fare. I glat føre er vinterdæk nemlig markant bedre til at bremse end almindelige dæk.

Husk, at der altid skal være minimum tre millimeter mønsterdybde på dækkene, og at bremselængden er lidt længere. Så hold afstand og brems op i god tid, når du kører med vinterdæk.

Gør bilen klar til vintervejret

Vi har de produkter, der passer rigtig godt på din bil i løbet af det vekslende vintervejr. Læs mere om dem her eller læg vejen forbi din lokale Q8 servicestation.

Kølervæske

Kølervæske sikrer bilens kølesystem mod frost i vintermånederne.

Sprinklervæske

Om vinteren bruger bilen meget sprinklervæske for at holde bilruderne rene. Hav altid ekstra sprinklervæske i bilen.

Slæbetov

Kommer du eller en anden bilist i nød i snedriverne, er det altid godt at have et stærkt slæbetov med i bilen.

Husk frostsikker sprinklervæske

I vinterhalvåret, hvor solen står lavt på himlen, er det særligt vigtigt at holde bilens forrude ren – både indvendig og udvendig. Indvendig dækkes ruderne af snavs og trafikfilm, der som regel kan fjernes med glasrens. Et tip til at fjerne udvendig trafikfilm er at gnide forruden med en halv citron eller æble og skylle efter med rigeligt vand. Det skulle opløse den fedtede hinde (trafikfilm).

Derudover handler det især om at have nok sprinklervæske på bilen. Forbruget af sprinklervæske er typisk højt i vintermånederne, så det kan være en god idé at have en ekstra dunk sprinklervæske liggende i bagagerummet, så man aldrig løber tør.

Få flere gode tips til pleje af din bil

En ren og velplejet bil er både mere sikker og mere behagelig at køre i. Find tips til, hvordan du holder din bil ren både indvendig og udvendig.

Q8 app

 

Download Q8 app

Du kan få hjælp i vores app, når du leder efter de rigtige produkter til bilen. Du indtaster blot din nummerplade, og så får du at vide, hvilken olie, vinduesvisker og pære, der passer bedst til netop din bil. Du finder Q8 app, hvor du plejer at hente dine apps.