Tips til vinterklargøring af bilen

Her får du vores bedste tips til vinterklargøring af bilen. Du er selvfølgelig også altid velkommen til køre forbi en af vores stationer, hvis du har brug for hjælp eller flere gode tips.

Smør låse og lister

Inden frost og kulde bliver hverdag, er det en god idé at forebygge frosne låse og lister med låseolie og silikonespray.

 

Skift vinduesviskere 

En vinduesvisker skal være blød både i plus- og minusgrader. En god tommelfingerregel er at skifte vinduesviskere, hver gang du skifter dæk.

 

Tjek dit batteri

I den kommende tid får bilens batteri sin sag for. Ved hård frost kan det miste op til 50 % af sin kapacitet eller måske endda give helt op. Har du et forholdsvist nyt batteri, burde det sagtens kunne klare vinterkulden, men er det et par år gammelt, bør du kontrollere batteriets ladetilstand.

Husk frostsikker sprinklervæske

I vinterhalvåret, hvor solen står lavt på himlen, er det særligt vigtigt at holde bilens forrude ren – både indvendig og udvendig. Indvendig dækkes ruderne af snavs og trafikfilm, der som regel kan fjernes med glasrens. Et tip til at fjerne udvendig trafikfilm er at gnide forruden med en halv citron eller æble og skylle efter med rigeligt vand. Det skulle opløse den fedtede hinde (trafikfilm).

Derudover handler det især om at have nok sprinklervæske på bilen. Forbruget af sprinklervæske er typisk højt i vintermånederne, så det kan være en god idé at have en ekstra dunk sprinklervæske liggende i bagagerummet, så man aldrig løber tør.

Og så er det en god idé at være forberedt på snefald og frostgrader og altid sørge for at have varmt tøj, handsker og fornuftigt fodtøj med sig i bilen. Derudover er det en god idé at medbringe en isskraber, en skovl, et tæppe, en lommelygte, et slæbetov og evt. startkabler.

Pas på dine dæk

Vask dine sommerdæk grundigt, inden du sender dem til vinteropbevaring. Det mindsker risikoen for rust.

Luft ud på køreturen

Det er rart at sætte sig ind i en varm bil, men husk at lufte lidt ud engang imellem, og tag ofte en lille pause, så du ikke bliver døsig, mens du kører.

Sæt farten ned

Jo langsommere du kører, jo mindre er risikoen for, at bilen skrider i glat føre, og samtidigt reducerer du bremselængden betydeligt, hvis du bliver nødt til at bremse hårdt op.

Vinterdæk øger sikkerheden

Kører du rundt på slidte sommerdæk i vinterhalvåret, udsætter du både dig selv og andre for stor fare. I glat føre er vinterdæk nemlig markant bedre til at bremse end almindelige dæk.

Husk, at der altid skal være minimum tre millimeter mønsterdybde på dækkene, og at bremselængden er lidt længere. Så hold afstand og brems op i god tid, når du kører med vinterdæk.

Med lys og lygte

Tjek dine lygter regelmæssigt, så du er sikker på, at de virker optimalt i vintermørket.

Du kan sagtens selv tjekke dem ved at køre hen foran en glasfacade, hvor du kan se bilens spejlbillede. Så bliver det nemlig meget let at se, om lygterne virker, som de skal.

På samme måde kan du tjekke, om blinklysene virker. Derefter bakker du op til ruden og tjekker de bagerste blinklys, bremselys og kørelys.

Hvis du skal skiftet en pære, kan du hurtigt finde den korrekte type ved at indtaste din nummerplade i Q8 app.

Få flere gode tips til pleje af din bil

En ren og velplejet bil er både mere sikker og mere behagelig at køre i. Find tips til, hvordan du holder din bil ren både indvendig og udvendig.

Udvalgte vinterprodukter

Osram Halogenpære NightBreaker H4

Osram Halogenpære NightBreaker H4

kr. 219,95

Se mere her

Turtle Isfjerner Forside

Turtle Isfjerner

kr. 54,95

Se mere her

Q8 Sprinklervæske 10 liter

Q8 Sprinklervæske 10 liter

kr. 94,95

Se mere her

Basta Silicone Spray 200 ml. Forside

Basta Silicone Spray 200 ml.

kr. 49,95

Se mere her

 

Download Q8 app

Du kan få hjælp i vores app, når du leder efter de rigtige produkter til bilen. Du indtaster blot din nummerplade, og så får du at vide, hvilken olie, vinduesvisker og pære, der passer bedst til netop din bil. Du finder Q8 app, hvor du plejer at hente dine apps.