Ny emballage - 100 % fri for plastik

Når du tager et lunt pølsehorn eller en lækker sandwich med fra Q8, kommer det altid i poser, der holder maden lun og frisk. Og nu gør vi det uden plastik i poserne.

Ingen plastik, samme gode oplevelse

Nu er det slut med plastik i den emballage, der holder dit måltid fra Q8 varm og frisk. Du har nok tidligere købt et måltid på en af vores stationer, og fået det med i en PE-coated pose, som er en pose behandlet med plastik på indersiden, så det holder posen tæt.

Det laver vi om på nu. De praktiske funktioner, der holder poserne tætte, beholder vi. Men vi har fået skabt poser, der nu er 100 % fri for plastik, for det er vigtigt for os at udvikle emballage med reduceret klimapåvirkning, uden det går på kompromis med din smagsoplevelse. 

Størstedelen af vores egen emballage i food-kategorien er nu fri for plastik, og vi arbejder på at udfase eller opdatere de resterende produkter, så vi kan komme i mål med at udfase al plastik i vores food-emballage. 

Om vores plastikfri emballage

Her er nogle få fakta om vores nye plastikfri emballage

  • Emballagen bliver nu produceret med bæredygtigt greaseproof papir i stedet for PE coated papir
  • Størstedelen af papiret er af FSC-certificeret materiale og al plastik er væk
  • Forventet CO2e besparelse 100 tons CO2e årligt
  • Minimeret brug af farver på vores emballage
  • Affaldssorterings-mærke, så du ved, hvordan du sorterer emballagen korrekt efter brug.

Når du køber dit næste lune måltid hos Q8, ved du, at du er med til at gøre noget godt for miljøet.

De to mærkater på vores emballage

Når du får et måltid med på vejen i vores plastikfri emballage, er der to mærkater. Læs mere om, hvad de to mærkater på emballagen betyder.

FSC

FSC er verdens mest ambitiøse globale certificering til ansvarlig skovdrift, og din sikkerhed for papir fra vores emballage kommer fra veldrevne skove og andre ansvarlige kilder.  

100 % fri for plastik

Med dette mærkat på emballagen ved du med sikkerhed, at det måltid du har købt, er lagt ned i en plastikfri emballage. Måske har du lyst til at prøve posen sammen med et af vores 100 % plantebaserede måltider?