Vinterferie

Her på siden kan du finde inspiration og gode tips til vinterferien - uanset om ferien skal nydes hjemme, i sommerhuset eller i de sneklædte alper.

Vinterferie på fire hjul

Går turen sydpå til alperne i den firehjulede i vinterferien? Eller måske en 1-dags road trip langs den danske kyststrækning? Her får du et par hurtige og nyttige tips til køreturen.

Hygge på bagsædet

De lidt længere køreture, kan føles ekstra lange for børnene på bagsædet. Her er et par tips til, hvordan man kan underholde og sprede god stemning i bilen.

– Download f.eks. DR Ramasjangs-app, Netflix eller tegnefilm på YouTube

–​ Sæt er playliste på med sange, børnene kender og syng med hele familien

– Leg fx ”Gæt et dyt” eller "Skibet er ladet med” eller "Jeg ser”

– Gør turen til en oplevelse med tøjdyr, dyner og tæpper

Pak til det uventede

Gode ting at have med på turen.

En lille skovl
Skulle I havne i en snedrive, er det en god idé at have en skovl med, så I kan grave jer fri.

Ekstra lys
Er I på en mørk landevej og får brug for at orientere jer, hvis der er problemer med bilen, så hav en lommelygte parat fx fra en mobiltelefon.

Hold varmen
Hav varmt tøj, hue og tæpper parat i bilen. Går bilen i stå, så sørg for at kunne holde varmen, mens I venter på hjælp.

Husk også

  • Advarselstrekant
  • Refleksveste
  • Powerbank til opladning af mobilen
  • Nummeret til jeres vejhjælpstjeneste

Husk pauserne

Er det en længere køretur, så husk at holde små velfortjente pauser undervejs - hellere en for meget end en for lidt. 
Både voksne og børn får en bedre tur, hvis vi lige kommer ud og får bevæget kroppen og en mundfuld frisk luft. 

Kombinér fx pausen med køb af mad, snacks og drikkevarer hos Q8. I kan selvfølgelig også låne toilettet.

Stræk benene og tank op

Q8 er det oplagte stop på vejen, hvad enten I er på langfart eller skal ud og gå en tur i den nærliggende skov. Vi står klar med alt det, I har brug for - mad, brændstof, kaffe til gåturen eller lidt til den søde tand.

Vi har et stort udvalg af mad og drikkevarer – både snacks til den lille sult, morgenmad med Bagværk fra Meyers, Starbucks kaffe, burgere, frisksmurte sandwiches med brød fra det italienske bageri Il Fornaio og meget mere.  

Morgenmad

Er I tidligt på farten i vinterferien, er vi klar med friskbagte økologiske boller og brød med Bagværk fra Meyers. Så kan I køre afsted med fyldte maver og feriestemning.

Tid til frokst?

Vi har et bredt udvalg af lækre og lune måltider, der er nemme at spise i bilen. Nyd fx sandwiches, burgers, wraps og meget andet. Vælg mellem retter med kød eller vores plantebaserede måltider.

Salt, surt eller sødt?

Uanset om det er den saltede, sure eller søde tand der skal mættes, så finder du et bredt udvalg af snacks og slik hos os. Så slå vejen forbi Q8, når trangen melder sig. 

Dine bønner er hørt

Varm dig på din yndlingsdrik, når du bevæger dig ud i vinterkulden denne vinterferie. Lige nu kan du få 3-for-2 på ren nydelse fra Starbucks. Du får 3-for-2 på kaffe, te og varm chokolade. Betal med det samme og hent din yndlingsdrik, når du har lyst.

Forkæl din bil i vinterferien

Trænger din firhjulede ven til forkælelse? En ren og velplejet bil er både mere sikker og mere behagelig at køre i.

  • Smør lister og lås – når frosten er over os, er det godt at smøre med låseolie og silikonespray.
  • Tjek batteri og udskift vinduesviskere – kulden er også hård for batteriet og vinduesviskerne på bilen. Sørg for, at du får tjekket dit batteri og får skiftet dine vinduesviskere to gange om året.
  • Voks og polér din bil – bilen skal også forkæles, og vinterferien er oplagt til at få vokset og poleret bilen. Så fjerner du snavs og giver bilen et beskyttende lag, der forlænger lakkens levetid og giver dig en funklende bil.
  • Rengør måtter og polstring – i en våd og kold tid bliver bilen hurtigt snavset indvendigt. Og bilen kan trænge til en grundig rengøring af sæder, måtter m.v. Når du vasker bilen hos Q8, kan du støvsuge bilen på vores puslepladser.

Vinterprodukter til bilen

Osram NightBreaker H4

Forlygtepære der giver op til 110% mere lys. Den er særdeles velegnet til natkørsel.

Q8 Sprinklervæske

Sprinklervæske, der beskytter mod frost af sprinkleranlæg og renser ruder og lygter.

Basta Silicone Spray 200 ml.

Basta Silicone Spray forhindrer fastfrysning og udtørring af gummilister.

Basta Slæbetorv 3 M

Kraftig bugserline med kroge i begge ender.

Med lys og lygte

Tjek dine lygter regelmæssigt, så du er sikker på, at de virker optimalt i vintermørket.

Prøv fx at køre hen foran en glasfacade, hvor du kan se bilens spejlbillede. Så bliver det nemlig meget let at se, om lygterne virker, som de skal. 

Derefter bakker du op til ruden og tjekker de bagerste blinklys, bremselys og kørelys. Skal pæren skiftes, så har vi altid et bredt udvalg hos Q8..

Olieskift gi'r glad motor

Motorolie har det med at blive mere og mere tykt, jo ældre den bliver. Jo mere tyktflydende olien er, desto sværere er det at starte motoren. Hvis det er et stykke tid siden, bilen sidst fik skiftet olie og oliefilter, er det en god ide at gøre det nu. Hos Q8 hjælper vi dig gerne med at tjekke olien og fylde på.

Vinduesviskere der virker

I bilens servicebog kan du se med hvilke intervaller, dine vinduesviskere bør skiftes. Det er ofte ved 15.000 – 20.000 km., viskerne skal skiftes. Du kan finde de rette viskere til din bil i vores app, og på servicestationen hjælper vi dig gerne med at skifte dem. 
Husk også at få fyldt din sprinklerbeholder op med sprinklervæske, der er frostsikret ned til minus 25 grader. 

Skal der ryddes op og ryddes ud?

Vinterferien er et oplagt tidspunkt at få ryddet ud og ryddet op. Skal du en tur på genbrugspladsen, kan du nemt leje en trailer hos Q8.

Vi har markedets bedste og nyeste trailers. Vi har alt fra de mindre åbne trailere til de helt store flyttetrailere. Lej en trailer, der passer til dine behov – uanset om du skal rydde ud på loftet, kælderen eller i sommerhuset.


Book din trailer på Q8.dk eller direkte på vores stationer. 
Du får trailerudlejningsgaranti når du lejer en trailer hos Q8

Gode tilbud på farten

Med Q8-appen har du altid vores bedste tilbud lige ved hånden - nemlig vores QvikOffers. Et QvikOffer er gode tilbud på snacks, mad og drikke, som giver ekstra brændstof i maven, når du er på vej ud i ferielandet. Der er altid 4-5 gode tilbud at vælge imellem i Q8-appen.