Vinterferie

Her på siden kan du finde inspiration og gode tips til vinterferien - uanset om ferien skal nydes hjemme, i sommerhuset eller i de sneklædte alper.

Vinterferie på fire hjul

Går turen sydpå til alperne i den firehjulede i vinterferien? Eller måske en 1-dags road trip langs den danske kyststrækning? Her får du et par hurtige og nyttige tips til køreturen.

Hygge på bagsædet

De lidt længere køreture, kan føles ekstra lange for børnene på bagsædet. Her er et par tips til, hvordan man kan underholde og sprede god stemning i bilen.

– Download f.eks. DR Ramasjangs-app, Netflix eller tegnefilm på YouTube

–​ Sæt er playliste på med sange, børnene kender og syng med hele familien

– Leg fx ”Gæt et dyt” eller "Skibet er ladet med” eller "Jeg ser”

– Gør turen til en oplevelse med tøjdyr, dyner og tæpper

Pak til det uventede

Skulle uheldet være ude og bilen havne i en snedrive, kan det være en god idé, at have en lille skovl i bagagerummet, så du kan grave bilen fri. Det kan også være godt at have en lommelygte i bilen, så du kan orientere dig, hvis det er mørkt. Og så er der de obligatoriske refleksveste og advarselstrekanten.

Husk også at have varmt tøj, handsker og tæpper i bilen. Det er også en god idé at have en ekstra oplader eller en powerbank liggende i bilen, hvis uheldet er ude og batteriet på mobiltelefonen er lavt.

 

Snup en pause

Det er en god idé med nogle små pauser undervejs - især hvis der er børn ombord. Kom ud og få lidt frisk luft og få bevæget kroppen lidt . 

Hvis sulten skal stilles og tørsten slukkes, så er der hjælp at hente hos Q8. Her kan du også besøge toilettet, få "køre-kaffe" og snacks til turen videre. 

Stræk benene og tank op

Q8 er det oplagte stop på vejen, hvad enten I er på langfart eller skal ud og gå en tur i den nærliggende skov. Vi står klar med alt det, I har brug for - om det er et sted at træde af på naturens vegne, brændstof, kaffe til gåturen eller lidt til den søde tand.

Vi har et stort udvalg af mad og drikkevarer – både snacks til den lille sult, morgenmad, Starbucks kaffe, burgere, frisksmurte sandwiches med brød fra det italienske bageri Il Fornaio og meget mere.  

Morgenmad

Morgenmad

Starter dagen tidligt i vinterferien, står vi altid klar med friske rundstykker, frisk juice, wienerbrød og meget mere. Vi har et bredt udvalg af forskelligt bagværk.

Lav din egen blanding

Frokost buffet?

Vi har et stort udvalg af lækre frokost anretninger. Lidt ligesom at være på restaurant. Vi kan også tilbyde kaffe og kage til dessert.

Fastelavn er mit navn

Er du i humør til søde sager, så foreslår vi, at du fejre fastelavn i vinterferien med vores fastelavnboller.

Dine bønner er hørt

Varm dig på din yndlingsdrik, når du bevæger dig ud i vinterkulden denne vinterferie. Lige nu kan du få 3-for-2 på ren nydelse fra Starbucks. Du får 3-for-2 på kaffe, te og varm chokolade. Betal med det samme og hent din yndlingsdrik, når du har lyst.

Forkæl din bil i vinterferien

Trænger din firhjulede ven til forkælelse? En ren og velplejet bil er både mere sikker og mere behagelig at køre i.

  • Smør lister og lås – når frosten er over os, at det vigtigt at smøre med låseolie og silikonespray.
  • Tjek dit batteri og udskift dine vinduesviskere – kulden er også hård for batteriet og vinduesviskerne på bilen. Det er derfor vigtigt, at du får tjekket dit batteri og får skiftet dine vinduesviskere to gange om året.
  • Voks og polér din bil – når der er lidt ekstra tid til forkælelse i vinterferien, er det oplagt at få vokset og poleret bilen. På denne måde fjerner du snavs og giver bilen et beskyttende lag, som forlænger lakkens levetid og giver dig en funklende bil.
  • Rengør måtter og polstring – i en våd og kold tid bliver bilen hurtigt snavset indvendigt. Derfor kan bilen trænge til en grundig rengøring af sæder, måtter m.v. Når du vasker bilen hos Q8, kan du støvsuge bilen på vores puslepladser.

 Vil du have flere tips til, hvordan du holder din bil ren både indvendig og udvendig har vi samlet en masse gode råd om bilpleje.
 

Vinterprodukter til bilen

Osram Halogenpære NightBreaker H4

Osram Halogenpære NightBreaker H4

kr. 219,95

Se mere her

Q8 Sprinklervæske 10 liter

Q8 Sprinklervæske 10 liter

kr. 94,95

Se mere her

Basta Silicone Spray 200 ml. Forside

Basta Silicone Spray 200 ml.

kr. 49,95

Se mere her

Basta Slæbetorv 3 M

Basta Slæbetorv 3 M

kr. 94,95

Se mere her

Med lys og lygte

Tjek dine lygter regelmæssigt, så du er sikker på, at de virker optimalt i vintermørket. Du kan sagtens selv tjekke dem ved at køre hen foran en glasfacade, hvor du kan se bilens spejlbillede. Så bliver det nemlig meget let at se, om lygterne virker, som de skal. På samme måde kan du tjekke, om blinklysene virker. Derefter bakker du op til ruden og tjekker de bagerste blinklys, bremselys og kørelys. Hvis du skal skiftet en pære, kan du hurtigt finde den korrekte type ved at indtaste din nummerplade i Q8’s app.

Olieskift gi'r glad motor

Motorolie har det med at blive mere og mere tykt, jo ældre den bliver. Jo mere tyktflydende olien er, desto sværere er det at starte motoren. Hvis det er et stykke tid siden, bilen sidst fik skiftet olie og oliefilter, er det en god ide at gøre det nu. Hos Q8 hjælper vi dig gerne med at tjekke olien og fylde på.

Vinduesviskere der virker

I bilens servicebog kan du se med hvilke intervaller, dine vinduesviskere bør skiftes. Det er ofte ved 15.000 – 20.000 km., viskerne skal skiftes. Du kan finde de rette viskere til din bil i vores app, og på servicestationen hjælper vi dig gerne med at skifte dem. 
Husk også at få fyldt din sprinklerbeholder op med sprinklervæske, der er frostsikret ned til minus 25 grader. 

Spil og vind med Q8

I vores spilunivers finder du sjove og spændende spil, hvor du kan vinde lækre præmier. Lige nu kan du være med til at bekæmpe madspild og vinde en Too Good To Go lykkepose hos Q8. Du kan også spille om at vinde den helt nye 0,5 l. What The Fanta. Måske kan du gætte smagen?

Skal der ryddes op og ryddes ud?

Vinterferien er et oplagt tidspunkt at få ryddet ud og ryddet op. Skal du en tur på genbrugspladsen, kan du nemt leje en trailer hos Q8.

Vi har markedets bedste og nyeste trailers. Vi har alt fra de mindre åbne trailere til de helt store flyttetrailere. Lej en trailer, der passer til dine behov – uanset om du skal rydde ud på loftet, kælderen eller i sommerhuset.


Book din trailer på Q8.dk eller direkte på vores stationer. 
Du får trailerudlejningsgaranti når du lejer en trailer hos Q8

Gode tilbud - kun med Q8 app

Med Q8 app har du altid vores bedste tilbud lige ved hånden. Et QvikOffer er gode tilbud på snacks, mad og drikke, som kan hjælpe dig videre, når du har lyst til lidt godt på farten.

Vores app giver dig ugentligt mulighed for at holde øje med, hvornår vi har de bedste tilbud for dig. I appen har du også mulighed for hurtigt at finde din nærmeste station. Hent appen i App Store eller Google Play.