Gør klar til elbilerne i virksomheden

Der er mange ting, der skal overvejes, når virksomheden skal gøres klar til elbil. Vi står for alt i forhold til rådgivning, installering og den daglige drift af ladestandere i jeres virksomhed, ansattes bopæl og hvor I ellers ønsker ladestandere opsat.

Fleksible ladeløsninger til erhvervslivet

Enkel og hurtig opladning af bilflåden

For at bidrage til et mindre miljø- og klimabelastende alternativ inden for transportområdet vælger virksomheder og organisationer nu i stor stil at overgå til elbiler. Dermed bliver muligheden for opladning af bilflåden en vigtig faktor.

Med fleksible og enkle ladeløsninger fra Q8 er din organisation sikret en hurtig og simpel opladning af bilerne i flåden. Vi hjælper jer hele vejen gennem processen med rådgivning, installation og drift af ladestandere, der passer til jeres behov. Vi tilbyder også support døgnet rundt, så I altid kan holde flåden kørende.

 • P-huse og ejendomme

  Der er et stigende behov for opladning tæt på shopping, indkøb, hoteller, ejendomme og i P-huse. Ifølge et EU-direktiv skal elbilsejere have tilgang til opladning i P-huse og i nyere, større byggerier.


  Q8 tilbyder kompetent og professionel vejledning om alt fra placering af ladestandere, installation og udstyr til fakturering af forbrug. Vores ladeløsninger kan skelne mellem medlemmer og offentlige brugere, så det er muligt at tjene på opladningerne. Samtidig er vores løsninger så fleksible og fremtidssikre, at de kan udbygges med flere ladestandere efter behov. 

  Læs mere om hvordan vi kan hjælpe vejen fra installation til administration og daglig drift.

 • Virksomhedens ansatte

  Giv medarbejdere, der bor i lejlighed eller pendler langt, mulighed for at oplade bilen, mens de arbejder. Det gør arbejdspladsen attraktiv, og samtidig kan I tjene investeringen hjem igen ved at gøre ladestanderne offentligt tilgængelige for andre elbilister udenfor arbejdstiden.


  Vi tilbyder også opsætning af private ladestandere til jeres medarbejdere derhjemme, så de altid er køreklar. Hjemmeopladning giver især mere fleksibilitet til de medarbejdere, der skal være på farten fra morgenstunden. Q8 hjælper jer hele vejen gennem processen og er klar med den rådgivning, der passer til jeres ønsker.

  Læs mere om hvordan vi kan hjælpe jeres virksomhed hele vejen fra installation til administration og daglig drift.

 • Boligforeninger

  Giv jeres beboere mulighed for opladning af elbiler – lige så nemt som de private villaejere. Vi hjælper med professionel vejledning, så I får en totalløsning, der er nem, enkel og passer til jeres beboere.


  Q8 hjælper boligforeninger med fleksible og skræddersyede løsninger. Så får I en enkel og kollektiv ladeløsning, der er let for jer at administrere og nem for brugerne at betjene. 


  Læs mere om hvordan vi kan hjælpe jeres boligforening hele vejen fra installation til administration og daglig drift. Læs mere om ladeløsninger til boligforeninger

Firmakortet med de mange fordele

Brug Q8 Firmakort Plus EL, når firmabilen skal lades op. Kortet kan nemt tilknyttes virksomhedens egne ladebokse, på hjemmeadressen, eller når du lader bilen på en af vores lynladere på Q8-stationerne i hele Danmark. 

 • Attraktiv rabataftale 
 • Betalingskort, når I lader elbilen hos Q8 
 • Dit betalingskort på brændstof, bilvask, smøremidler og andre serviceydelser hos Q8 og F24 i Danmark
 • Se dit forbrug til Firmakortet med et Q8 Log ind
 • Alt forbrug samles på én faktura

Lad op overalt

Du kan lade med os, der hvor du har brug for det – om det er hjemme, på arbejdspladsen eller på farten.

Vi sætter lynladere op på alle bemandede Q8-stationer frem mod 2026 og tilbyder en række ladeløsninger til privat og erhverv.


Fra Gedser til Skagen på el

Vi har sat bilentusiast Anders Berner på en opgave. Opgaven er at køre de 550 km fra Gedser til Skagen på én dag og kun lade bilen hos Q8. Vi vidste godt, at opgaven ikke blev svær, for vi har hurtige lynladere placeret rundt omkring i hele Danmark. Se videoen med Berner familiens tur gennem Danmark i det elektriske folkevognsrugbrød. 

Alt du bør vide om el-opladning af bilen

Der er mange tekniske aspekter, der spiller ind, når det gælder opladning af elbiler. Her har vi samlet det, der er vigtigst for dig at vide. 

 • Rækkevidde og ladeeffekt

  For de fleste, der køber en elbil, er rækkevidden vigtig. Det gælder især, hvis man ofte kører lange strækninger. Infrastrukturen udvikles imidlertid konstant, og de fleste på farten vil snart kunne finde ladestationer, hvor de kan lade deres biler op.


  Men elopladning handler i høj grad også om bilens effektindtag. Højere effekt giver hurtigere opladning. En elbil, der lader på en ladestation med lynlader med en høj effekt (150 kW), skal kun bruge 10-15 minutters opladning for igen at kunne køre 150-200 kilometer. De ladestationer, der er i Q8’s netværk, er alle lynladere.

 • Lynopladning

  Som tommelfingerregel kan du køre ca. 5 km pr. kWh eller 200 Wh pr. km. Har du f.eks. en 11 kWh lader (typisk hjemmelader), som oplader én time, kan du køre 55 km. Har du derimod en lynlader på fx 50 kWh, kan du på én times opladning køre 250 km.


  Vær opmærksom på, at plug-in-hybridbiler ikke kan lade ved en lynlader, da disse har en anderledes stiktype. Men det voksende netværk af lynladere vil fremover gøre det nemmere for de fleste at vælge en ren elbil. Mange lynladere øger sandsynligheden for en hurtig og nem ladeløsning på farten og til de lange ture. Q8 sætter frem mod 2026 lynladere op på alle bemandede anlæg. 

 • Hvor hurtigt kan jeg lade min bil?

  Flere faktorer er med til at afgøre, hvor hurtigt du kan oplade din bil.

  De tre vigtigste er:

  1) hvor meget strøm din hjemmelader, ladestander eller lynlader afgiver

  2) hvor meget strøm din bil kan indtage 

  3) hvor stort batteriet i din bil er.


  Som hovedregel vil en hjemmelader kunne lade din elbil op fra 5-100% på mellem 6-8 timer, mens en plug-in-hybrid kan oplade fra 5-100% på 2-4 timer. En lynlader vil kunne oplade din elbil fra 5-80% på 40-60 min. Plug-in-hybridbilerne bruger et andet stik og kan derfor ikke anvende lynladere.  

 • Hvilken ladeboks passer til mit behov?

  Skal din ladeboks installeres derhjemme, så anbefaler vi 11 kW ladeboks, da bilen ofte lader over natten. Ønskes der installation til arbejdspladsen m.v. så kontakt os, og vores rådgivere guider til den helt rigtige, skræddersyede løsning.

 • Hvad er leveringstiden?

  Med installation vil din ladeboks blive leveret og installeret inden for 4 uger. Uden installation bliver din ladeboks leveret inden for 5 hverdage. 

 • Hvad er forskellen på Charge Amps Halo og Aura?

  Halo har et udtag og 11 kW og bruges derfor oftest hjemme. Aura har 2 udtag og 22 kW og bruges derfor oftest til erhverv.

Få rådgivning om jeres behov

Hvordan skal din virksomheds ladeløsning se ud? Hvor mange ladestandere skal I bruge? Skal medarbejdere kunne lade op på arbejdspladsen og derhjemme? Har I spørgsmål til installation, daglig drift og meget andet? Vi kan svare på det hele. bare skriv dine kontaktoplysninger, så ringer en af vores rådgivere til dig. Du kan også ringe direkte til os på 7012 8888.

Altid en lader i nærheden

Med appen Q8 Opladning får du adgang til vores store netværk med mere end 4.500 ladepunkter i Danmark og over 350.000 ladepunkter i hele Europa. Brug appen til at:

 • Se kort over ladestandere og tilgængelighed
 • Filtrere mellem almindelige-, hurtige-, og lynladere
 • Starte og afslutte opladning
 • Betale for opladning med dit VISA /Dankort

Hent appen Q8 Opladning til IOS og Android og opret dig som bruger, inden bilen skal oplades næste gang.

Oplad på farten hos Q8

Frem mod 2026 opsætter vi lynladere til elbil på alle vores bemandede Q8-stationer. Så kan alle i virksomheden hurtigt få ladet bilen op, når I er på vej gennem landet. Vi har allerede opsat en del lynladere på de mest benyttede stationer.