Velkommen til smøreolie bloggen

På smøreolie bloggen deler vores olieekspert, Søren Julegaard, råd og guides om alle typer af smøremidler. 


Søren Julegaard

Eksperten bag bloggen

Søren Julegaard er Q8’s olieekspert, mere formelt Product Manager Oils, og han har mere end 40 års erfaring med smøremidler. Sammen med vores forskningscenter i Rotterdam, er han med til at udvikle Q8Oils specialolier og sikre, de lever op til bilfabrikanternes krav. Han kender alle vores smøremidler til bunds, og ved lige præcis hvilke skal bruges til hvilke motorer og gearkasser. Ifølge Søren findes der ikke dårlige olier - men derimod oftest et bedre alternativ.

Nyeste blogindlæg

Forstå betydningen af VW 504.00/507.00 specifikationen

Få 5 tips til at forstå betydningen af VW 504.00/507.00 specifikationen.

Produktinformation

0W-20 motorolie til både benzin og dieselmotorer

Q8 har i deres produktsortiment flere 0W-20 motorolier, og med introduktion af Q8 Formula Special FE 0W-20 tilbydes en bredt dækkende 0W-20 til diesel og benzin, som tilmed opfylder kravene til den nye Opel dieselmotor (OV0401547 - tidligere Dexos 2 Gen 2).

Produktinformation

4. juni 2020

Q8 Formula Special D1 FE 0W-20 kan nu også bruges til Mazda SkyActiv-X

Specifikationen på produktet er blevet opdateret til API SP og ILSAC GF-6A og er dermed klar til den kommende Mazda SkyActiv-X. De nye specifikationer API SP og ILSAC GF-6A er officielt frigivet fra 1. maj 2020, og vi har allerede et produkt der matcher.

Forstå betydningen af BMW Longlife-04 specifikationen

Få 5 nemme tips til at Forstå betydningen af BMW Longlife-04 specifikationen, som blandt andet betyder vi erstatter Q8 Formula Special G Long Life 5W-30 med Q8 Formula Special RN 5W-30, som netop opfylder den nyeste udgave af BMW Longlife-04 specifikationen. 

Pas på godt på dine maskiner mens de står vinteren over

Q8Oils arbejder løbende på at forbedre vores produkter, så vi kan sikre I får det bedste til jeres maskiner. Da vinteren snart kommer tilbage, introducerer vi nu Q8 Ravel WX 1202, som er en videreudvikling af vores hidtil velafprøvede produkt Q8 Ravel D, hvilket det erstatter.

 

Produktinformation

Q8 T 760 15W-40 og Q8 T 760 10W-30 udgår og erstattes

Vi vil gerne sikre, at du bruger den bedste motorolie til dine maskiner, og bruger du i dag Q8 T 760 15W-40 eller Q8 T 760 10W-30 på dine maskiner, så erstattes de nu af vores nye og forbedrede produkter, Q8 Formula Truck 7000 15W-40 og Q8 Formula Truck 7000 FE 10W-30.

Læs mere om fordelene ved de nye olier. 

Kvalitets motorolier til konkurrencedygtige priser

For vores smøremiddelmærke, Q8Oils, er produktionen af motorolie ikke blot et spørgsmål om at efterleve OEM standarderne, men også at tilbyde motorolier, der kan mere end det og til konkurrencedygtige priser.

Kender du vigtigheden af SAE-grader for gearolier?

Hvorfor er de nyeste SAE J306 viskositetsgrader vigtige i stræben efter den optimale gearolie, hvor valget står imellem den der kræver mere energi, og den der er mindre slidbeskyttende?

Produktinformation

Q8 Formula Elite C2 EVO 5W-30 erstatter Q8 Formula Elite C2 5W-30

PSA har skærpet kravene i specifikation B71 2290 i 2016, derfor introducerer vi en ny Elite C2 motorolie.

Har du styr på bremsevæskerne?

Bremsevæsker er livsnødvendige for føreren af bilen samt alle omkring bilen, når den vel at mærke ikke holder stille. Men har du styr på bremsevæskerne? Typer, kvalitet, kriterier, tør og våde kogepunkter, og hvornår det er mest optimalt at udskifte bremsevæsken på bilen, når du både skal tænke på økonomi og sikkerhed? Hvis ikke så giver vi lidt indsigt i denne artikel.

Produktinformation

Q8 Formula Truck 9000 FE 5W-30 & Q8 Formula Truck 8900 FE 5W-30

To nye syntetiske topkvalitets (UHPD) motorolier med brændstofbesparende egenskaber! 

Produktinformation

Q8 Formula Special D1 FE 0W-20 erstatter Q8 Formula Ultra 0W-20

Vi introducerer Q8 Formula Special D1, for at gøre op med LSPI motorskaderne.

Undgå motorskade forårsaget af LSPI

Det voksende behov for benzinmotorer med bedre brændstoføkonomi og reduceret CO2 udledning har medført bilfabrikanternes udvikling af de små højtydende motorer med indsprøjtning og turboladning, som desværre har vist sig følsomme overfor LSPI. Denne artikel giver indblik i LSPI problemet, og hvordan det kan undgås.

Har du styr på dit olielager?

Du kan ikke ændre på de antal liter, der skal på kundens bil, men du kan optimere dit olielager, så det ikke fylder for meget eller giver dig ekstra udgifter. Hvornår har du sidst gennemgået jeres olieudgifter?

Produktinformation

Q8 T 2300 CVT til traktorer med CVT transmission

Et traktor CVT design adskiller sig væsentligt fra et konventionelt gear, hvor der sker et trinvist skift mellem gear med faste udvekslinger. Hovedkomponenten i en traktor CVT er et planetgear forbundet til en hydraulisk pumpe og motor og ved at variere olieflow mellem pumpe og motor kan gearudvekslingen foregå trinløst.

Hvordan vælger du den rigtige automatgearolie?

Få hjælp til hvordan du vælger den rigtig automatgearolie uanset om gearteknikken er en ATF, DCT eller CVT. 

Fejlfinding og problemløsning

Søren Julegaard har udarbejdet en guide til smøremiddel- og brændstofsrelaterede udfordringer. Download brochuren nedenfor. 

Online smøreskema

Find nemt og hurtigt den rigtige smøreolie. Du kan søge på alle typer maskiner og køretøjer og få en detaljeret beskrivelse af de smøremidler, vi anbefaler dig at bruge.

Smøreskema

Vores smøremidler kommer fra vores blandingsfabrik i Antwerpen

Vi vil gerne give indblik i hvor vores smøremidler kommer fra, og hvordan vi sikrer deres høje kvalitet samt at alle godkendelser overholdes. 

 

Vidste du, at Q8 også producerer miljøvenlige smøremidler?

Vores miljøvenlige smøremidler har mindre påvirkning på miljøet. Det er vores mulighed for at hjælpe vores kunder til at træffe et bedre miljøvalg, når det er muligt.

 

Tilmeld dig gode råd og nyheder

Sig ja tak, og få nyheder, rådgivning, information om nye produkter og løsninger fra Q8 Erhverv. Vi kender din branche og tilpasser dine nyhedsbreve, så de er relevante for dig.

Det får du

  • Nyheder
  • Rådgivning
  • Specielle tilbud
  • Konkurrencer