Forstå betydningen af VW 504.00/507.00 specifikationen

Udgivelsesdato 21. december 2020

Tip 1

Motorolier har udviklet sig betydeligt for at give optimal beskyttelse til stadig mere komplekst byggede motorer og efterbehandlingsudstyr. Industristandarder så som det europæiske ACEA og det amerikanske API fastlægger de grundlæggende krav, som motorolier skal opfylde. Hertil definerer fabrikanten (OEM) udover dem sit eget godkendelsessystem for at sikre, at motorolien opfylder deres specifikke krav.

For at opnå VW 504.00/507.00 godkendelse omfatter det mere end 12.800 timer af test på 32 motorer for at kunne demonstrere, at motorolien har evnen til at yde optimal beskyttelse af de højtydende VW motorer.

 

Tip 2

Udgangspunktet for en VW 504.00/507.00 certificering er en ACEA C3 godkendelse i viskositeten SAE 0W-30 eller SAE 5W-30, hvilken inkluderer ca. 1.400 timer af test i 8 motorer. Motorolien skal opfylde minimumskrav for HTHS (High Temperature High Shear) viskositet på 3,5 centiPoise, reduceret indhold af sulfateret aske, fosfor og svovl (forkortet SAPS) aht. forenelighed med efterbehandlingssystemet (DPF) samt krav om slidstyrke, renholdelse og sodhåndtering.

 

Tip 3 

Efter kandidatproduktet har opfyldt ACEA testkravene fortsættes med prækvalifikationstest, der omfatter yderligere en række af vurderinger for fx brændstoføkonomi og korrosionsbeskyttelse. Prækvalifikationstest omfatter ca. 1.400 timers kørsel i 8 VW-specifikke testmotorer og undersøgelse i andre specifikke VW-test.

Motorolier, som har gennemgået prækvalifikationen, har dog ikke opnået en officiel VW godkendelse, men er snarere godtaget til at blive testet efter VWs formelle såkaldte "Baumusterprüfung" godkendelsesprogram.

 

Tip 4 

"Baumusterprüfung" testprogrammet er motoroliens endelige kvalificering og specielt designet til at vurdere motoroliens præstationer ift. specifikke VW motorkrav.

Dette inkluderer mindst 16 motortest med mindst 10.000 timers gennemgribende afprøvninger for at sikre, at det godkendte produkt kan opfylde de skrappeste krav og give den bedste beskyttelse af motorerne. 

 

Tip 5 

VW 504.00/507.00 specifikationen er med "Baumusterprüfung" blevet betydeligt forbedret ift. tidligere godkendelser og inkluderer nye og øgede krav på områder som:

  • Bedre forenelighed med biobrændstof
  • Bedre pumpbarhed ved lave temperaturer
  • To nye motor-hardware-test
  • Og mindst 16 nye "Baumusterprüfung" motortest

 

Produkterstatning

En motorolie, som er godkendt efter den nyeste VW 504.00/507.00 "Baumusterprüfung", sikrer det højeste niveau af motoroliepræstation motorbeskyttelse.

 

Q8 Formula VX Long Life 5W-30 er godkendt efter VW 504.00/507.00 "Baumusterprüfung".

 

Online smøreskema

Find nemt og hurtigt den rigtige smøreolie. Du kan søge på alle typer maskiner og køretøjer og få en detaljeret beskrivelse af de smøremidler, vi anbefaler dig at bruge.

Smøreskema

Bestil smøremidler

 

Ny kunde

Første gang du bestiller?

 
 
 

Tak

Vi kontakter dig hurtigst muligt.

Eksisterende kunde

Har du bestilt før

 

Teknisk rådgivning

Har du specifikke eller tekniske spørgsmål til vores smøremidler, så sidder vores specialist klar til at give dig grundig rådgivning. Søren kan både hjælpe dig, hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge, eller hvordan du anvender vores smøremidler.

Søren Julegaard

Søren Julegaard

Titel: Product Manager
Område: Smøremidler
Telefon: 4599 2572
Email: produktteknik@Q8.dk