Vores initiativer

OKQ8 Scandinavia arbejder for en bæredygtig udvikling. Gennem forskellige initiativer tager vi ansvar for at reducere klimapåvirkningen og for et bedre miljø.

Eksempler på bæredygtige initiativer hos os

Her kan du læse 3 eksempler på initiativer, som vi mener bærer vores virksomhed i den rigtige retning mod en bæredygtig fremtid.

Opladning af elbil via Q8 ladestation

Hurtig opladning af elbilen

Frem mod 2026 sætter vi lynladere op på alle vores bemandede Q8-stationer. Der vil minimum komme en ladestander med to ladeudtag på hver station, men på nogle stationer sætter vi flere ladestandere op, så det passer til efterspørgslen.

Hold Danmark Rent

I starten af 2022 indledte vi et partnerskab med Hold Danmark Rent med formålet at skabe ny viden om affaldshåndtering i vores lokalmiljøer og på vores stationer. Vi har i flere år haft fokus på henkastet affald på vores stationer. Derfor flugter en lov fra 2023 også med vores egne mål i forhold til affaldshåndtering.

Mindre madspild

Hver dag smider vi mad ud, som ikke er blevet købt. Det er ikke bæredygtigt, og derfor gør vi en stor indsats for at reducere madspild på vores stationer. Vi har flere forskellige initiativer - i Danmark har vi bl.a. et samarbejde med virksomheden Too Good To Go, hvor kunderne via en app kan købe overskydende mad til en yderst reduceret pris. Indtil videre har vi sammen med vores kunder reddet, hvad der svarer til over 200.000 måltider. I Sverige har vi et lignende initiativ, Karma.