Få en ladestander hjemme

Du får nemt og hurtigt en opladning til elbil hjemme, når du vælger en ladeboks fra Q8. Så bestemmer du selv, hvornår du oplader bilen, og sparer penge når fx elpriserne er lave.

3 fordele ved at vælge en ladeboks fra Q8

1. Vi håndterer hele processen - fra køb til installation af ladeboks

2. Oplad din elbil uden at binde dig til et abonnement 
3. Få råd og hjælp til, hvilken ladeløsning der passer til dit behov

Du får mere frihed med ladestander til elbil hjemme

Er frihed, fleksibilitet og besparelser vigtigt for dig, når det gælder opladning af din elbil? Så er tid til, at du investerer i en hjemmeladestander. Med en ladestander til elbil hjemme behøver du ikke længere bruge tid på at lede efter offentlige ladestationer, men du kan oplade din elbil derhjemme, når det passer dig. 

Uanset om du oplader din elbil om natten, mens du sover, eller i løbet af dagen, når bilen er parkeret, giver en ladeboks dig mulighed for, at du oplader elbilen, når du vil.

Kom godt i gang med en hjemmelader til elbil

Det er hurtigt og enkelt at få en ladestander til elbil hjemme. Det kræver blot, at du tager stilling til to ting, før du kan komme i gang med at oplade elbilen hjemme i carporten med en privat ladestander.

Vælg den rigtige ladestander

Først skal du have en ladestander til din elbil, så du kan lade op derhjemme. Hos Q8 har vi ladebokse, der passer en til eller to elbiler. Boksene er fremtidssikrede, så de opdaterer sig selv med nyt software. Den billigste af vores ladebokse er også den mest populære, den har ladeudtag til én elbil, og de færreste husstande har brug for 2 ladeudtag, hvis der kun er én elbil, der skal oplades. Så i første omgang sparer du penge ved at købe en hjemmeladestander med et udtag, hvis det er nok til at dække dit behov.

 

Installationen

Når du bestiller en ladeboks gennem Q8, kan vi også stå for installationen. Vi samarbejder med professionelle installatører, der har stor erfaring med installering af ladestandere hjemme. Du kan selvfølgelig selv stå for at lave en aftale med en anden installatør. Priserne kan variere mellem installatører, så kontakt et par stykker, før du beslutter dig.

Spar penge med opladning af elbil hjemme

En hjemmeladestander er ikke kun en praktisk løsning, men også en økonomisk god investering. Når du lader derhjemme, kan du lade, når elpriserne er på lavest. Så du får den billigste opladning af din elbil.

Med en hjemmeladestander har du fuld kontrol over opladningsprocessen. Du planlægger fx opladningen, så den falder sammen med tidspunkter, hvor elpriserne er lave.

Har du planlagt en længere tur i bilen, så oplad bilen hjemmefra, så er den klar, når du skal afsted. Og så kan du altid lægge vejen forbi Q8, vi har en del stationer rundt omkring i landet med lynladere. Så er du hurtigt videre.

Hvad påvirker prisen, når man oplader elbilen med en ladestander hjemme?

Prisen på en opladning af elbil hjemme svinger, og den afhænger særligt af tre faktorer.

Batterikapacitet

Din elbils batterikapacitet angiver, hvor meget energi dit batteri kan lagre. Det måles normalt i kWh. Hvis du kender batterikapaciteten, kan du beregne, hvor meget det vil koste at oplade bilen fra tom til fuld ved at multiplicere batterikapaciteten med din elpris pr. kWh.

Effektivitet

Når du oplader din elbil, er der altid en vis energitab på grund af ineffektiviteter i opladningsprocessen. Den nøjagtige effektivitet varierer afhængigt af bilens opladningssystem. Normalt ligger effektiviteten mellem 85% og 95%. For at tage højde for dette tab kan du dividere den samlede mængde energi, der skal oplades, med opladningseffektiviteten for at få den faktiske mængde energi, der skal leveres.

Elpriser

Elpriserne varierer alt efter tidspunktet på døgnet, årstiden og udbud og efterspørgsel på elmarkedet. Generelt er elpriserne lavere om natten og højere om dagen. Derfor kan det være en fordel at lade sin elbil om natten, når strømmen er billigst. Elpriserne kan også ændre sig fra år til år, så det er svært at forudsige præcis, hvad det vil koste at lade sin elbil i 2023.

Og hvad koster en opladning derhjemme?

Hvis du ønsker at lave en vejledende beregning for, hvad en pris på ladning af elbilen koster med hjemmelader, kan det gøres med dette regnestykke:

For eksempel, lad os sige, at din elpris er 2,50 DKK pr. kWh, og din elbil har en batterikapacitet på 60 kWh. Hvis vi antager en opladningseffektivitet på 90%, kan vi beregne opladningsomkostningerne som følger:

60 (batterikapacitet) / 0,90 (opladningseffektivitet) * 2,50 (elpris pr. kWh) = 166,66 DKK

Og som tommelfingerregel kan elbiler i 2023 køre 5 km pr kwh.

FAQ om ladestander til elbiler hjemme

 • Hjemmelader til plug-in hybrid - er det nødvendigt?

  Det kan være en rigtig god idé med en ladeboks hjemme, når man kører plug-in hybrid. Et fuldt ladet batteri i en plug-in hybrid kan ofte holde til 50 km kørsel, hvilket dækker de flestes daglige kørsel –og med en ladeboks hjemme undgår du at bruge tid på at lade på farten. 

 • Hvor lang tid tager det at oplade en elbil med en hjemmeladestander?

  En ladeboks tager længere tid at lade end en hurtiglader eller lynlader. En tommelfingerregel er, at man kan køre ca. 5 km per kWh. Har man f.eks. en 11 kW-lader, vil det tage en time at oplade batteriet til at kunne køre 55 km.

 • Kan man selv installere en ladestander hjemme?

  Det kræver en autoriseret elinstallatør at installere en ladeboks hjemme. Når du køber en ladeboks hos Q8, kan vi sammen med en af vores installationspartnere stå for installation, så du hurtigt og nemt kan lade elbilen hjemme.

 • Opladning af hybridbil hjemme - hvad er forskellen på en hybrid og en plug-in hybrid?

  En hybridbil oplader, når du bremser og starter benzinmotoren. En plug-in hybrid kan du derimod oplade med en hjemmelader til elbil. Det kan derfor være en god idé at investere i en hjemmelader til plug-in hybrid.

   

 • Hvad koster en ladestander hjemme?

  Prisen på en ladestander afhænger af, om du køber en ladestander med ét eller to ladeudtag. Derudover varierer prisen også i forhold til, om du køber tilbehør, serviceabonnement og installation med. 

Har du spørgsmål til opladning af elbil hjemme?

Vi sidder altid klar til at svare på dine spørgsmål, og har du brug for hjælp eller ønsker at høre mere om at få en ladestander hjemme, kan du ringe eller skrive til os døgnet rundt.