Pris på ladestander hjemme

Det kan være svært at gennemskue, hvad en optimal ladestanderpris bør være. Vi har gjort det enkelt for dig, så du nemt får et overblik over prisen på en ladestander fra Q8 og finder den billigste ladestander til dit behov.

 

  • Billig ladeboks uden abonnement
  • Refusion af elafgift med servicepakken Q8 Connect
  • Nem installation med vores installationspartnere

Få en billig ladestander hos Q8

Som elbilsejer er det nødvendigt at få ladet bilen op, så den er klar til nye rejser. Derfor vælger mange at investere i en ladeboks til hjemmet, så batteriet nemt kan oplade natten over. Ligesom det kan være svært at vælge den rette elbil, kan det være en udfordring at gennemskue, hvilken ladestander der passer bedst til både behov og økonomi. 

Hos Q8 vælger du altid selv, om du ønsker tilkøb til ladeboksen, når du køber en ladestander til dit hjem. Vi tilbyder en billig ladestander uden abonnement, så du kun betaler for den strøm, du bruger.

Prøv ladestander på stationerne

Skal elbilen oplades mens du er ude at køre? Så læg vejen forbi vores ladestandere på Q8 stationer. Vi har ladestandere fordelt rundt omkring i Danmark. Så du kan nemt komme på tværs af landet, når du lader bilen hos os.

Ladestanderpris - hvad koster det at lade elbilen op hjemme?

Hos Q8 tilbyder vi to typer af ladestandere til hjemmet. Den ene ladeboks har ét ladestik og vil kunne dække behovet hos de fleste elbilsejere, mens den anden ladeboks har to ladestik til dem, der ønsker at kunne oplade to elbiler ad gangen.

Begge ladebokse kan købes med installation udført af en af vores installationspartnere samt med servicepakken Q8 Connect. 

Q8 ladeboks til hjemmet

Ladestander  Pris på ladestander  Abonnement  Forbrug 
Charge Amps Halo 11kW, 3-faset, 16A  7.495 kr.  0 kr.  Afregnes via elleverandør 
Charge Amps Aura 2x22kW, 3-faset, 32A  21.945 kr.  0 kr.   Afregnes via elleverandør

 

Standardinstallation fra vores installationspartnere og servicepakken Q8 Connect kan tilkøbes. Med servicepakken Q8 Connect får du refusion af elafgiften helt automatisk.

Hvad koster det at lade en elbil?

Hvis du ønsker at lave en vejledende beregning for, hvad en pris på ladning af elbilen koster med hjemmelader, kan det gøres med dette regnestykke:

For eksempel, lad os sige, at din elpris er 2,50 DKK pr. kWh, og din elbil har en batterikapacitet på 60 kWh. Hvis vi antager en opladningseffektivitet på 90%, kan vi beregne opladningsomkostningerne som følger:

60 (batterikapacitet) / 0,90 (opladningseffektivitet) * 2,50 (elpris pr. kWh) = 166,66 DKK

Og som tommelfingerregel kan elbiler i 2023 køre 5 km pr kwh.

Hvad koster det at få installeret en ladestander?

Det er vigtigt at få en professionel installation af ladestanderen, så sikkerheden og funktionen er i top. Hos Q8 samarbejder vi med forskellige installationspartnere, der varetager opsætningen af ladeboksen nemt og bekvemt, så du hurtigt kan komme i gang med at lade elbilen hjemme.

Prisen på en standardinstallation er: 5.625 kr. 

I nogle tilfælde kan der opstå ekstra ydelser, hvis betingelserne for en standardinstallation ikke er opfyldt. De eventuelle ekstraomkostninger aftales direkte med vores installationspartnere.  

Opladning af elbil hjemme eller ved offentlig ladestander

Der kan være stor forskel i prisen afhængig af, om du oplader din elbil hjemme med egen ladeboks, eller om du bruger en offentlig ladestander. 

Prisen på en opladning af elbilen hjemme er tit den billigste løsning, fx fordi du kan få elafgiftsrefusion. Og du oplade elbilen på de tidspunkter i døgnet, hvor strømmen er billigst, og på den måde holde prisen på en opladning nede. Selvfølgelig svinger elpriserne. Men du kan altid tjekke på forskellige elpris-apps, hvornår det bedst kan betale sig for dig at oplade bilen.

Ved en offentlig ladestander betaler du typisk lidt mere for at lade bilen op. Det skyldes, at du ikke kan få afgiftsrefusion, og at du betaler lidt ekstra for at kunne lade elbilen hurtigt op med en lynlader. Til gengæld kan du oplade elbilen på 10-15 minutter, og så er du klar til at lægge mange km bag dig. 

Så der er fordele og ulemper uanset, hvor du lader:

  1. Oplad derhjemme: Skiftende priser – men oplad bilen, når du vil.
  2. Offentlig opladning: Højere pris – men opladningen tager meget kortere tid.

Tilbyder Q8 gratis ladestandere?

Nej dog ikke. Vi tilbyder ikke gratis opladning af elbil hos Q8. Men med vores lynladere har du hurtigt fået ladet bilen op på 10-15 minutter til konkurrencedygtige priser.  Vi har et stort netværk af ladestandere i hele Danmark, så du altid kan lade din bil hurtigt op hos os. Og frem mod 2026 får vi opsat lynladere på samtlige af vores bemandede stationer i hele Danmark.

Med Q8’s ladebokse kan du også få en ladestander af høj kvalitet og god pris til hjemmet. Det giver dig mulighed for at lade din elbil, når det passer dig, og strømmen er billigst.

Har du flere spørgsmål til pris på ladestandere hjemme?

Mangler du svar på dine spørgsmål om prisen på ladestandere, kan du altid kontakte Q8’s kundeservice. Vi er ved telefonen og på mail døgnet rundt, hvis du skulle få brug for hjælp.