Olietanken

Her finder du alt, hvad du har brug for at vide om din olietank. Vi hjælper dig med at finde ud af, hvornår tanken er tom eller måske for gammel. Hvis du ikke finder svaret på siden, er du velkommen til at kontakte vores Kundeservice.

Hvornår er olietanken tom?

Når du skal finde ud af, hvor meget olie du har i tanken, har du to muligheder. Hvis der sidder en oliemåler på siden af din tank, kan du afmåle oliestanden på den. Hvis ikke, skal du lave en vurdering af oliestanden.

Vær opmærksom på, at der skal være mindst 80 liter fyringsolie på din tank. Når der er mindre end 80 liter, stopper dit oliefyr med at virke. Derfor er det vigtigt, at du holder øje med olieniveauet.

Sådan måler du oliestanden

For at finde ud af hvor meget olie, der er tilbage i din tank, skal du lave en pejling. Det gør du ved at stikke en målestok eller pind ned i tanken. Når du sammenholder tankens størrelse med oliestanden, får du at vide, hvor meget olie der er tilbage. F.eks. er der ca. 295 liter fyringsolie tilbage i en firkantet 1.200 liter-tank, hvis målestokken viser 30 cm. Se mere i vores pejlingsskemaer for hhv. firkantede, ovale og cylindriske tanke.

Er du i tvivl?

Hvis du stadig er i tvivl, er du velkommen til at kontakte vores Kundeservice på 8020 8888 alle dage døgnet rundt.

Er olietanken for gammel?

En for gammel tank er ikke bare ulovlig – den kan også blive en stor udgift. Hvis din tank er for gammel, dækker forsikringen nemlig ikke dine udgifter i forbindelse med udslip og efterfølgende rensning af jorden.

Identificering af olietankens alder

Hvis du ikke kender eller kan identificere alderen på din olietank, så er den ifølge lovgivningen ulovlig og skal sløjfes eller udskiftes.

Du kan identificere olietankens alder på følgende vis:

1.

I dag er det lovpligtigt, at der udstedes en olietankattest i forbindelse med opsætning af en ny olietank. Hvis du har en olietankattest vil det fremgå, hvornår olietanken er opsat, og dermed kan du identificere olietankens alder.

2.

Mærkningsskilt på olietanken eller ved olietankens studs. På dette mærkningsskilt vil det fremgå, hvornår olietanken er fra.

3.

Teknisk forvaltning i den kommune, hvor adressen med olietanken hører til. Teknisk forvaltning ligger ofte inde med information om, hvornår den pågældende olietank er etableret.

Ny olietank

Er din olietank for gammel eller i dårlig stand? Med en ny olietank slipper du for at bekymre dig om udslip og uforudsete udgifter.

 


Spar penge

Når du bestiller fyringsolie, får du en større rabat jo mere fyringsolie, du køber. Derfor er det ofte fornuftigt, at du vælger en større olietank med plads til mere olie pr. optankning.

Mange køber en ny olietank med en standardstørrelse på 1.200 liter. Men der kan være mange penge at spare på fyringsolien, hvis du køber en større tank på f.eks. 1.800 liter.

Automatisk forsikret

Når du køber din fyringsolie hos Q8, er du som udgangspunkt altid dækket, hvis der skulle ske et udslip fra din olietank, og der efterfølgende er brug for rensning.

Mangler du fyringsolie?

Du kan bestille din fyringsolie døgnet rundt hos Q8