Q8 HVO100 Biodiesel

Nu kan du køre mere bæredygtigt med Q8 HVO100 Biodiesel. Biodieselen er et 100 % fossilfrit alternativ til konventionel diesel og udleder op til 90 % mindre CO2 og op til 10 % mindre NOx.

Hvad er Q8 HVO100 Biodiesel?

HVO står for hydrogenereret vegetabilsk olie og er et fossilfrit alternativ til konventionel diesel. Biodieselen kan bestå af mange forskellige biologiske råvarer - herunder slagteraffald, som vores HVO100 er baseret på. 
Der er mange fordele ved at vælge Q8 HVO100 Biodiesel. Du reducerer din CO2-udledning med op til 90 % og NOx udledningen med op til 10 %.
Stort set alle dieselmotorer kan uden problemer køre på Q8 HVO100 Biodiesel. Vi anbefaler dog, at du tager fat i den autoriseret forhandler, hvor du har købt din bil eller bilproducenten, inden du begynder at tanke HVO. Som erhvervskunde kan du kontakte vores nedenstående rådgivere for yderligere hjælp.

Energiindhold og CO2 udledning med Q8 Biodiesel HVO100

Dette skema viser, hvor væsentlig en reduktion af CO2-belastningen man vil opnå ved en grøn omstilling til Q8 Biodiesel HVO100 i forhold til konventionel diesel. Skemaet viser også, at energiindholdet stort set er uændret ved anvendelse af Q8 Biodiesel HVO100.

Hvordan kommer jeg i gang med HVO?

Q8 HVO100 Biodiesel er et forholdsvis nyt produkt, og selvom de fleste dieselmotorer uden problemer kan køre på biodiesel, er det ikke alle, der er godkendt til HVO100. Derfor anbefaler vi at tage en snak med den autoriserede forhandler, hvor du har købt din bil eller bilproducenten, inden du tanker HVO100 første gang. Samtidig er det også vigtigt at være opmærksom på tilgængeligheden i dit område. Q8 HVO100 Biodiesel er endnu ikke tilgængeligt på alle vores stationer, men bliver udbudt på et fortsat stigende antal lokationer rundt omkring i landet. Den aktuelle liste over stationer med biodieselen finder du længere nede på denne side. Har du hjemmetank, kan vi også levere direkte hjem til dig. 

Der er lige nu stor interesse for biobrændstof, da flere og flere virksomheder søger fossilfrie alternativer, der kan reducere deres CO2-udledning. Vi står klar til at hjælpe dig med omstillingen til en bæredygtig transport. Det er blot at kontakte en af vores rådgivere – så er du sikker på at komme godt i gang.

 

Hør hvad vores kunder siger om overgangen til HVO

 

En familievirksomhed bliver grønnere – når HVO bliver drivkraften

VM Tarm

I 1962 grundlagde Bernhard Lauritsen VM Tarm, og det er i dag hans barnebarn, Holger Lauritsen, der er direktør for virksomheden. VM Tarm producerer tankvogne i rustfast stål og aluminium af høj kvalitet. Da Holger i 2015 blev direktør, var det vigtigt for ham at tænke både bæredygtighed og miljø ind i måden virksomheden arbejder på. Et af de steder, hvor det især gav mening at handle, var transporten, som er en stor synder i forhold til miljøet, og her satte Holger ind for at undersøge, hvilke muligheder der var for forbedring. 

Klik på billedet for at se videoen.

DB Schenker

En del af DB Schenker koncernens overordnede strategi er at reducere virksomhedens CO2-aftryk med 50 % frem mod 2030. Virksomheden ser det som en investering i fremtiden at være klar til at teste forskellige løsninger hen mod at gøre deres transport mere bæredygtig.

PostNord

PostNord vil sætte retningen for fremtidens logistik med en målsætning om at være fossilfri transportør i 2030. I første omgang er det 2 ud af 3 af PostNords flåde af lastbiler, der nu kører på Q8 HVO100 Biodiesel, og de satser derfor massivt på HVO som en del af deres omstilling til bæredygtig transport.

Aalborg Kommune

Aalborg kommune vil være frontløber på den grønne omstilling og i tråd med dette har Aalborg Forsyning nu valgt at overgå til den fossilfri Q8 HVO100 Biodiesel på cirka 90 procent af renovationsafdelingens bilpark. Her har det vist sig, at det ikke kun er miljøet, der drager fordel af skiftet til HVO.

Her tanker du HVO

Vi leverer allerede nu HVO100 til erhvervskunder med hjemmetank, men nu er arbejdet også begyndt med at rulle Q8 HVO100 Biodiesel ud på udvalgte stationer. I dag kan du tanke den fossilfri biodiesel på syv danske stationer.

  

 

 • Q8, Stamholmen Hvidovre 
 • F24, Strandvejen Fredericia
 • F24, Drastrup
 • F24, Nørresundby
 • IDS, Padborg
 • IDS, TC Køge
 • IDS, Århus

 

Brug for direkte sparring og rådgivning?

Du er altid velkommen til at trække på en af vores sælgende rådgivere og fagspecialister, der kender alt til brændstoffer.

FAQ om HVO100 Biodiesel

Er du også i tvivl om, om du skal skifte? Vi har bedt vores brændstofekspert, Nils Lassen, lave en FAQ på de spørgsmål, han oftest får om HVO100 Biodiesel. Finder du ikke det svar, du søger, eller ønsker du en uddybning, er du velkommen til at kontakte en af vores distriktschefer.

 

Hold dig opdateret på gode tilbud

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for landbrug, og hold dig opdateret på gode tilbud samt information om nye produkter eller gode råd til vedligehold af dine maskiner.

Det får du

 • Nyheder
 • Rådgivning
 • Specielle tilbud
 • Konkurrencer

Bæredygtighed i Q8

Som et skandinaviens største olieselskaber tager vi ansvar for vores påvirkning på vores omgivelser. Derfor har vi igangsat forskellige initiativer for at efterleve vores vision om at være den foretrukne muliggører for bæredygtig bevægelse.

Vores initiativer omfatter eksempelvis vores mål om, at vores egen drift skal være klimaneutral senest 2030, og at hele vores værdikæde skal være klimaneutral senest 2045.