Q8 Biodiesel HVO100

Nu kan du køre mere bæredygtigt med Q8 Biodiesel HVO100. Biodieselen er et 100 % fossilfrit alternativ til konventionel diesel og udleder op til 90 % mindre CO2 og op til 10 % mindre NOx.

Hvad er Q8 Biodiesel HVO100?

HVO står for hydrogenereret vegetabilsk olie og er et fossilfrit alternativ til konventionel diesel. Biodieselen kan bestå af mange forskellige biologiske råvarer - herunder slagteraffald, som vores HVO100 er baseret på. 
Der er mange fordele ved at vælge Q8 Biodiesel HVO100. Du reducerer din CO2-udledning med op til 90 % og NOx udledningen med op til 10 %.
Stort set alle dieselmotorer kan uden problemer køre på Q8 Biodiesel HVO100. Vi anbefaler dog, at du tager fat i den autoriseret forhandler, hvor du har købt din bil eller bilproducenten, inden du begynder at tanke HVO. Som erhvervskunde kan du kontakte vores nedenstående rådgivere for yderligere hjælp.

Energiindhold og CO2 udledning med Q8 Biodiesel HVO100

Dette skema viser, hvor væsentlig en reduktion af CO2-belastningen man vil opnå ved en grøn omstilling til Q8 Biodiesel HVO100 i forhold til konventionel diesel. Skemaet viser også, at energiindholdet stort set er uændret ved anvendelse af Q8 Biodiesel HVO100.
En familievirksomhed bliver grønnere – når HVO bliver drivkraften

En familievirksomhed bliver grønnere – når HVO bliver drivkraften

I 1962 grundlagde Bernhard Lauritsen VM Tarm, og det er i dag hans barnebarn, Holger Lauritsen, der er direktør for virksomheden. VM Tarm producerer tankvogne i rustfast stål og aluminium af høj kvalitet. Da Holger i 2015 blev direktør, var det vigtigt for ham at tænke både bæredygtighed og miljø ind i måden virksomheden arbejder på. Et af de steder, hvor det især gav mening at handle, var transporten, som er en stor synder i forhold til miljøet, og her satte Holger ind for at undersøge, hvilke muligheder der var for forbedring. 

Hør om VM Tarms valg og betydningen af det.

Klik på billedet for at se videoen.

Hvordan kommer jeg i gang med HVO?

Q8 Biodiesel HVO100 er et forholdsvis nyt produkt, og selvom de fleste dieselmotorer uden problemer kan køre på biodiesel, er det ikke alle, der er godkendt til HVO100. Derfor anbefaler vi at tage en snak med os, inden du tanker HVO100 første gang. Samtidig er det også vigtigt at være opmærksom på tilgængeligheden i dit område. Q8 Biodiesel HVO100 er ikke tilgængeligt på alle stationer endnu, men har du hjemmetank, kan vi levere direkte hjem til dig.

Der er lige nu stor interesse for biobrændstof, da flere og flere virksomheder søger fossilfrie alternativer, der kan reducere deres CO2-udledning. Vi står klar til at hjælpe dig med omstillingen til en bæredygtig transport. Det er blot at kontakte en af vores rådgivere – så er du sikker på at komme godt i gang.


Her tanker du HVO

Vi leverer allerede nu HVO100 til erhvervskunder med hjemmetank, men nu er arbejdet også begyndt med at rulle Q8 Biodiesel HVO100 ud på udvalgte stationer. I dag kan du tanke den fossilfri biodiesel på syv danske stationer.

  

 

 • Q8, Stamholmen Hvidovre 
 • F24, Strandvejen Fredericia
 • F24, Drastrup
 • F24, Nørresundby
 • IDS, Padborg
 • IDS, TC Køge
 • IDS, Århus

 

Brug for direkte sparring og rådgivning?

Du er altid velkommen til at trække på en af vores sælgende rådgivere og fagspecialister, der kender alt til brændstoffer.

Jørgen Overgaard

Account Manager, Vest- og Sønderjylland 

Tlf.: 2172 4159

jorgen.overgaard@Q8.dk

Kristian Herborg

Account Manager, Nord- og Østjylland

Tlf.: 4527 5042

kristian.herborg@Q8.dk


Jim Ibsen

Key Account Manager, Nord- og Østsjælland 

Tlf.: 2120 6825

jim.ibsen@Q8.dk

Kim Dereck

Account Manager, Syd- og Vestsjælland, Fyn og øer 

Tlf.: 2440 8878

kim.dereck@Q8.dk

FAQ om HVO Biodiesel

Er du også i tvivl om, om du skal skifte? Vi har bedt vores brændstofekspert, Nils Lassen, lave en FAQ på de spørgsmål, han oftest får om HVO Biodiesel. Finder du ikke det svar, du søger, eller ønsker du en uddybning, er du velkommen til at kontakte en af vores distriktschefer.

 

Hold dig opdateret på gode tilbud

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for landbrug, og hold dig opdateret på gode tilbud samt information om nye produkter eller gode råd til vedligehold af dine maskiner.

Det får du

 • Nyheder
 • Rådgivning
 • Specielle tilbud
 • Konkurrencer

Bæredygtighed i Q8

Som et skandinaviens største olieselskaber tager vi ansvar for vores påvirkning på vores omgivelser. Derfor har vi igangsat forskellige initiativer for at efterleve vores vision om at være den foretrukne muliggører for bæredygtig bevægelse.

Vores initiativer omfatter eksempelvis vores mål om, at vores egen drift skal være klimaneutral senest 2030, og at hele vores værdikæde skal være klimaneutral senest 2045.